13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateReconstrucția zâmbetului după paralizie facială

Reconstrucția zâmbetului după paralizie facială

Utilizând simultan trei surse de nerv, prin combinarea a două tehnici de specialitate – babysitter și cross-face de la nervii maseter și hipoglos, intervenția a avut loc după ce bolnavul a suferit de paralizie facială completă, în urma unei operații de extracție de tumoră de nerv (neurinom acustic). Operația s-a desfășurat pe parcursul a şase ore și a fost finalizată cu succes, iar în prezent pacientul se află în perioada de recuperare, care are o durată de aproximativ şase luni. La 4 luni de la realizarea intervenției, pacientul se află într-o stare foarte bună, iar nervii faciali sunt funcționali. Medicii vor monitoriza în continuare starea pacientului, până la recuperarea completă.

“Reconstrucția facială utilizând simultan tehnicile babysitter și cross-face ne permite să inervăm surse multiple de nervi faciali, astfel încât să oferim pacientului un rezultat îmbunătățit, cât mai apropiat de mimica naturală a feței. În acest caz, deoarece tânărul nostru pacient s-a prezentat la o consultație după aproximativ 6 luni de la instalarea paraliziei, intervenția trebuia efectuată cât mai rapid, altminteri existând riscul atrofierii musculaturii faciale. În cadrul intervenției am reușit să utilizăm 3 nervi donori diferiți, ceea ce înseamnă că pacientul va beneficia de o mișcare a feței din mai multe surse, nu doar dintr-una singură, cum se întâmplă în cazul procedurii clasice de cross-face”, a declarat medicul Dragoș Zamfirescu.

Paralizia mușchilor faciali ai mimicii cauzează pierderea mișcării voluntare a feței și a expresiei faciale involuntare. Simptomele includ uscăciune oculară și lăcrimare, dificultăți de vorbire, incontinență orală, depreciere în masticație și obstrucție a căilor respiratorii nazale. Pe lângă acestea, pacienții pot suferi tulburări de comunicare și disfuncții de ordin social, provocate de suferințe emoționale profunde. 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă