12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSănătateReevaluare. România poate avea nu 15.000, ci 20.000 de cazuri de coronavirus

Reevaluare. România poate avea nu 15.000, ci 20.000 de cazuri de coronavirus

Primele estimări asupra României indicau 10.000 de cazuri de coronavirus, apoi estimările au urcat la 12.000 și la 15.000 de cazuri, iar în seara zilei de joi, 16 aprilie, ministrul Nelu Tătaru a avertizat că pe teritoriul României s-ar putea atinge 20.000 de cazuri de infectare cu coronavirus.

“În cazul în care vom avea o transmitere accentuată în comunități, nerespectarea unor reguli, putem merge și la mai multe cazuri, 15.000-20.000 dacă nu avem acele precauții”, a declarat ministrul Sănătății la postul Digi 24.

El a precizat că, în funcție de modul cum se va comporta populația în zilele Sărbătorilor Pascale, evoluția epidemiei va fi mai blândă sau mai dură.

“Am spus la început că vom fi pe un vârf la șapte, zece zile după sărbătorile de Paște. Acest vârf se va duce mai târziu și va fi mai abrupt după ce facem în aceste zile. Menținem izolarea, menținem distanțarea – atunci putem avea același parcurs pe care îl avem acum până în 20, 25 aprilie, urmând ca după cele șapte – zece zile de după Paște să putem vedea o stagnare ca număr de cazuri noi. Poate după 15 mai vom vedea o scădere a numărului de cazuri noi de la o zi la alta”, a estimat ministrul Nelu Tătaru.

Până joi seara, România avea 7707 de cazuri de coronavirus, inclusiv 392 de decese.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...
Ultima oră
Pe aceeași temă