23 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Restricții în Ilfov. Ce localitați din jurul Capitalei au cele mai multe cazuri de Covid

Comitetul Judeţean Ilfov pentru Situaţii de Urgenţă a decis, miercuri, închiderea restaurantelor, cafenelelor, cluburilor şi discotecilor din 13 localităţi ale județului Ilfov, întrucât în aceste localități incidenţa cazurilor de Covid 19 a depăşit 1,5 la mia de locuitori.

„Una dintre hotărâri se referă la activitatea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de tipul restaurante, cafenele şi alte asemenea – să fie suspendată până la revenirea la situaţii cu incidenţa sub 1,5 la mia de locuitori în toate cele 13 localităţi”, a anunțat, miercuri, prefectul județului Ilfov, Daniel-Tudorel Zamfir.

Prefectul a citit și lista celor 13 localități din Ilfov în care se impun noile restricții: Berceni, Brăneşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Corbeanca, Dascălu, Domneşti, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni şi Voluntari.

Prefectul din Ilfov a precizat că în acest județ trebuie corelate măsurile și cu cele adoptate pentru București, întrucât în Ilfov locuiesc efectiv multe persoane care au buletine de București dar nu și le-au schimbat, astfel încât raportările pentru Ilfov, în mod normal, nu iau în calcul și situația acestor persoane.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă