10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSănătateRețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță măsuri pentru preîntâmpinarea unei eventuale epidemii

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță măsuri pentru preîntâmpinarea unei eventuale epidemii

Comunicat de presă

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță măsuri pentru preîntâmpinarea unei eventuale epidemii, prin suplimentarea stocului de vaccinuri gripale

 

București, 22 ianuarie 2020. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a demarat în toamna lui 2019, cu aprobarea Ministerului Sănătății, o campanie de educare și prevenție pentru vaccinarea antigripală. În continuare, în cadrul acestui program operatorul privat anunță  disponibilitatea în acest moment a unui stoc de aproximativ 4.000 de doze de vaccin injectabil Vaxigrip Tetra pentru pacienți cu vârste între 6 luni – 100 ani. Acest stoc se poate suplimenta cu alte până la 10.000 de doze, în funcție de solicitări. În plus, 200 de doze de vaccin Fluenz Tetra cu administrare intranazală pentru copii cu vârste între 2 – 18 ani sunt disponibile acum în policlinicile rețelei.

„Deoarece sezonul gripal este în plină desfășurare și zilnic sunt confirmate din ce în ce mai multe cazuri de infecție cu virus gripal A și B, dorim să susținem prevenirea îmbolnăvirii copiilor și adulților, mai ales a celor din grupele de risc. În acest sens, ne-am asigurat stocul de doze pentru pacienții care doresc să se vaccineze acum și avem asistente și medici dedicați, care pot răspunde rapid solicitărilor din perioada următoare.” a declarat Olimpia Enache, COO al retelei REGINA MARIA. 

Pentru vaccinare, pacienții adulți care au deja o trimitere de la medic se pot prezenta în locațiile rețelei de sănătate unde există stoc de vaccinuri, fără programare. Cei care nu au trimitere și au nevoie de un consult se pot programa și vaccinul va fi rezervat automat în locație, până la data vizitei medicale. În cazul copiilor, administrarea se va face doar în cadrul unui consult de pediatrie, cu programare în prealabil. Toate informațiile privind programul de vaccinare, costurile și stocul disponibil din locațiile REGINA MARIA sunt disponibile aici.

„Vaccinul gripal administrat în fiecare an este cea mai eficientă metodă de protecție împotriva virusurilor de sezon și reducerea semnificativă a răspândirii lor. Când vine vorba de sănătate, fiecare pacient este parte din procesul lui de tratament, așadar, cu o informare corectă, el va lua cele mai bune decizii pentru el și pentru cei din jurul său. Anul acesta, Rețeaua REGINA MARIA continuă misiunea de a educa și informa pacienții, prevenția fiind primul aliat împotriva riscului de contractare a virusului gripal. În următoarea perioadă, trebuie să rămânem atenți și să evităm riscurile de îmbolnăvire ținând cont și de posibilitatea apariției unei epidemii în vârful sezonului de gripă.” a declarat Dr. Hadi Rahimian, Directorul Medical al Spitalului Băneasa REGINA MARIA și susținător activ al campaniei de vaccinare.

Cele mai multe cazuri de boală se produc între sfârșitul lui decembrie și începutul lui martie, așadar este importantă vaccinarea înainte ca sezonul să înceapă, pentru îmbunătățirea imunității organismului. Însă, pentru o protecție eficientă, este importantă vaccinarea antigripală și în lunile următoare, având în vedere că circulația virusurilor nu încetează, existând posibilitatea apariției unei epidemii.

Campania Rețelei de sănătate REGINA MARIA reprezintă un demers de educare a pacienților, astfel încât aceștia să poată hotărî ce este bine pentru sănătatea lor, având la dispoziție toate informațiile necesare pentru protecția lor și a celor dragi. Acestei inițiative i s-au alăturat directori de spitale și medici din toate specialitățile, precum ginecologi, neonatologi și medici pediatri, având în vedere importanța prevenției pe tot parcursul sezonului de gripă. Prin puterea exemplului, în cadrul acestui program, până acum 12.000 de pacienți s-au vaccinat în locațiile REGINA MARIA. 5% dintre acești pacienți au fost femei însărcinate, ele fiind considerate printre cele mai vulnerabile din categoria de risc. Vaccinarea antigripală este recomandată și altor grupe de risc, cum ar fi persoanele cu vârsta mai mare de 6 luni, în evidența cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau sistem imunitar deprimat (HIV/SIDA), copiii și adolescenții care iau aspirină regulat și sunt la risc să dezvolte Sindromul Reye, dacă fac gripă, și persoanele peste 65 de ani.

 

 Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele opt acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 23 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 570.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reunește peste 6.000 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 3.5 milioane de pacienți.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă