18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSănătateRomânia a primit 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, suspendat...

România a primit 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, suspendat în Statele Unite

În România au sosit 60.000 de doze de vaccin anti – Covid produs de compania americană Johnson & Johnson, vaccin a cărui utilizare a fost suspendată în Statele Unite.

Dozele de vaccin erau pe punctul să fie expediate spre România înainte ca acest vaccin să fie suspendat în SUA, astfel explicându-se sosirea lui în România după ce, în SUA, el nu mai este, pe moment, utilizat.

Autoritățile române au precizat că cele 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson nu vor fi folosite la imunizare, ci vor fi doar stocate la Institutul “Cantacuzino” din București, care este subordonat Ministerului Apărării Naționale (MApN). Vaccinul va rămâne stocat aici până ce se va lua o decizie, la nivel UE, cu privire la oportunitatea folosirii lui.

Statele Unite au anunțat că suspendă temporar folosirea produsului Johnson & Johnson, după ce șase femei care fuseseră vaccinate cu acest produs au făcut tromboze.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă