13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSănătateRomânia este „campioană europeană” la numărul de decese în rândul bolnavilor cu...

România este „campioană europeană” la numărul de decese în rândul bolnavilor cu Covid-19

România continuă să fie oaia neagră în rândul statelor Uniunii Europene și Marea Britanie în ceea ce privește mortalitatea în rândul bolnavilor confirmați cu Covid-19.

Pe baza datelor centralizate la nivel european până la data de 15 august, țara noastră conduce detașat în ceea ce privește mortalitatea în ultimele 14 zile, cu o rată de 2,9 la o sută de mii de locuitori.

Spre comparație, Bulgaria, țara de pe locul 2, are 1,6 decese la același număr de locuitori, iar pe poziția a treia Luxemburg a înregistrat 1,3 decese la 100.000 locuitori.

România stă prost și în ceea ce privește gradul de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Statisticienii Uniunii Europene au centralizat datele oficiale anunțate de fiecare stat membru și de Marea Britanie și România este cu 88,4 noi cazuri de Covid-19 la 100.000 locuitori pe locul 3 la nivel european.

Mai rău decât noi stau Spania, 115,7 noi cazuri de infectări la o sută de mii de locuitori în ultimele 14 zile, și Luxemburg, 115,7 noi cazuri la același număr de locuitori.

Până la 15 august au fost raportate în total 1,9 milioane cazuri de cetățeni europeni și britanici infectați cu Covid-19, cei mai mulți din Spania, Regatul Unit și Italia. În ceea ce privește numărul total de decese s-a ajuns la 179.330 bolnavi care au murit, cei mai mulți din Marea Britanie (41.357), Italia (35.234), Franța (30.406) și Spania (28.617).

Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Joe Biden a promulgat legea ce prevede pachetul de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan

Preşedintele american Joe Biden a promulgat miercuri proiectul lege foarte disputat, care prevede un nou ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari...
Ultima oră
Pe aceeași temă