20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSănătateSĂNĂTATE EXTERNĂ. Pandemia crește numărul depresiilor

SĂNĂTATE EXTERNĂ. Pandemia crește numărul depresiilor

Proporția persoanelor din Marea Britanie care suferă de depresie aproape că s-a dublat în timpul pandemiei COVID-19, au arătat marți datele oficiale.
 
Oficiul Național de Statistică (ONS) a declarat că 19% dintre adulți au raportat o formă de depresie în luna iunie, față de 10% în cele nouă luni până în martie 2020. Stresul și anxietatea au fost cele mai frecvente tipuri de depresie enumerate de oameni, a spus.
 
Datele ridică întrebări cu privire la costurile mai mari de sănătate publică ale unei pandemii care a lăsat deja Marea Britanie cu cea mai mare rată a mortalității printre principalele țări europene, potrivit unei analize recente a ONS.
 
“Adulții care au fost tineri, de sex feminin, în imposibilitatea de a permite o cheltuială neașteptată sau cu handicap au fost cele mai susceptibile de a experimenta o formă de depresie în timpul pandemiei”, a declarat Tim Vizard, ofițer principal de cercetare ONS.
 
Unul din opt adulți a dezvoltat depresie moderată până la severă în timpul pandemiei, a declarat ONS. Doar unul din 25 a înregistrat o îmbunătățire.
 
O creștere a depresiei este, de asemenea, de natură să dăuneze și mai mult economiei, care a suferit deja o lovitură istorică din cauza pandemiei și a blocării naționale pe care aceasta a provocat-o în martie.
 
Un studiu din 2018 al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a găsit o creștere în costul tratamentelor pentru problemele de sănătate mintală în Marea Britanie.
 
 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă