Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Secție de biologie moleculară și analiză genetică la DSVSA Maramureș, pentru depistarea SARS-COV-2

Secție de biologie moleculară și analiză genetică la DSVSA Maramureș, pentru depistarea SARS-COV-2

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA)

Eugen Cișmașu 0 comentarii

La eveniment au participat Ionel Bogdan – secretar de stat în Cancelaria Primului Ministru, Nicolae Silviu Ungur – prefectul al județului Maramureș și Rareș Dorin Pop – directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

Costul investiției s-a ridicat la peste 1.200.000 de lei și a fost suportat integral din bugetul ANSVSA. Suma a fost necesară pentru achiziționarea de aparatură și tehnică de ultimă generație care, pe lângă investigații în domeniul sănătății animalelor și siguranței alimentare, va fi utilizată și pentru identificarea genomului viral SARS-Cov-2.

Prin această investiție se asigură creșterea capacității de testare a populației din județ, iar DSVSA Maramureș va deveni secție suport pentru testarea și diagnosticarea cazurilor de COVID-19.

Până în prezent, DSVSA Maramureș dispunea de o secție de biologie moleculară și analiză genetică al cărui nivel de securitatea permitatea utilizarea tehnicii RT-PCR pentru investigarea prezența genomului viral al pestei porcine africane, nu însă și al viruslui SARS-Cov-2.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...