Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Secţii modernizate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița Năsăud

Secţii modernizate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița Năsăud

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a participat joi la inaugurarea secție de Terapie Intensivă și a Centrului de Transfuzii din Spitalul Județean de Urgență Bistrița Năsăud.

Elena Marinescu 0 comentarii

Cele două compartimente ale spitalului au fost complet modernizate, reabilitare, extinse si dotate cu echipamente medicale de ultima generatie din fonduri alocate de Ministerul Sănătății. În ultimii 2 ani, instituţia a alocat 12 milioane de lei unității sanitare pentru reabilitarea, extinderea si dotarea sectiei de ATI şi a UTS.

Astfel, în secția de ATI​ au fost create spatii componente ale serviciului, respectiv nuclee de ingrijire: postul de supraveghere (directa şi/sau monitorizata), cameră de lucru pentru asistente, cuplată cu statia centrala de monitorizare si semnalizare, cabinete pentru medici anestezisti, sală de mici intervenții si tratamente speciale, spații de depozitare, spațiu sanitar pentru prelucrarea şi igienizarea obiectelor de inventar, cu boxa pentru colectarea obiectelor murdare (rufe, deseuri), vestiar-filtru pentru personalul medical, prevăzut cu grup sanitar si dus, filtru de acces pentru pacienți și materiale, cuplat cu un spaţiu (vestiar) pentru echiparea în vestimentație de protecție a persoanelor străine serviciului (apartinatori sau alt personal medical decât al sectiei). De asemenea, suprafața secție a fost extinsă la 710 mp.

În executarea lucrărilor au fost utilizate materiale bactericide, garantate pe întreaga durată de viață a construcției, având o activitate bactericidă de 5 ori mai mare, ceea ce inseamnă de 100.000 de ori mai puține bacterii. Dotarea secției s-a făcut cu aparatura medicală de cea mai înaltă performanță, lista echipamentelor, respectiv paturi speciale pentru ATI, ventilatoare respiratorii - la fiecare pat, monitoare pentru functii vitale - la fiecare pat, seringi automate - la fiecare pat, infuzomate - la fiecare pat, rampe pentru distributia fluidelor medicale - la fiecare pat, cărucior de resuscitare, defibrilator cu peace maker extern, ecograf, echipament pentru epurare extrarenala, sistem de încălzire a soluțiilor perfuzate, sistem încălzire pacient, EKG portabil, brancard transport cu butelie de oxigen, ventilator transport, monitor transport, aparat de măsurare a gazelor sanguine, aparat de măsurare a coagularii, lift mobil pentru ridicare şi transport pacienţi.

Urmare a acestei investiții, Comisia de acreditare a propus creșterea gradului secției de terapiei intensivă la gradul I. "Anul acesta am avut la dispozitie un buget istoric pe care l- am alocat spitalelor pentru dotare cu aparatură medicală. Din această toamnă începem să vedem materializate aceste investiții. Sectia pe care am vazut- o astazi este una dintre cele mai moderne din Europa", a declarat, la Bistrița, Sorina Pintea.

Comentarii

loading...