Semne ale începutului de depresie

Semne ale începutului de depresie

Depresia apare din ce în ce mai mult la persoanele tinere, iar unii oameni refuză să accepte semnele atunci când acestea încep să apară. Mai jos sunt doar câteva din semnele vizibile că ești acaparat treptat de o depresie.

Rl online 0 comentarii

Consumul excesiv de alcool
Aproape o treime dintre persoanele suferinde de depresie fac abuz de alcool. Deși, aparent, băutura poate lăsa impresia unei eliberări, alcoolul induce și adâncește starea de depresie, iar excesul de alcool va înrăutăți și va spori frecvența episoadelor de depresie.

 

Durerile de spate
Suferi de o durere de spate care nu se ameliorează? Studiile au arătat că depresia poate constitui un factor de risc pentru durerile cronice de spate.

Un studiu a scos în evidență faptul că 42% dintre persoanele care suferă de dureri cronice de spate s-au confruntat cu episoade de depresie, înainte de debutul durerii. Și totuși, depresia poate rămâne multă vreme ignorată și nediagnosticată, pentru că oamenii nu o asociază cu durerile de spate. Și reciproca este adevărată: durerile cronice de spate pot cauza depresie.

Emoțiile exagerate
De obicei, oamenii care suferă de depresie evită să-și arate sau să-și exprime emoțiile. Însă, unii oameni o fac și chiar în exces. Aceștia devin foarte ușor iritabili și arțăgoși.

În felul acesta, ei își exprimă sentimentele de tristețe, deznădejde, îngrijorare sau frică. Unii sunt cuprinși de un sentiment de inutilitate sau de vină excesivă sau neîntemeiată. Iar manifestarea constă într-o schimbare bruscă și radicală de comportament. Dacă o persoană care este de obicei rezervată devine brusc deosebit de emoțională, este posibil ca depresia să fie cauza acestei manifestări.

Fumatul în exces
Depresia dublează riscul de a fi deprimat. Fumatul excesiv, adică mai mult de un pachet pe zi și aprinsul țigării la 5 minute de la trezire sunt obiceiuri comune printre fumătorii care sunt deprimați.

Deși le este mult mai greu să renunțe la fumat, ei pot reuși. Programele pentru renunțare la fumat folosesc tehnici similare cu cele utilizate pentru tratarea depresiei, așa cum sunt terapia cognitiv-comportamentală sau medicamentele antidepresive.

Comentarii

loading...