Servicii paraclinice oriunde în țară, pe baza biletului de trimitere

Servicii paraclinice oriunde în țară, pe baza biletului de trimitere

Asigurații beneficiază începând de la 1 decembrie de analize de laborator și investigații medicale paraclinice pe tot teritoriul României, după ce condițiile restrictive au fost ridicate prin hotărâre de Guvern.

Petronel Tudor 0 comentarii

Serviciile paraclinice pot fi oferite asiguraților din sistemul medical pe baza biletului de trimitere oriunde în țară și nu doar de către furnizorii de servicii medicale paraclinice aflați în relație contractuală cu aceeași Casă de Sănătate cu care se află în contract și medicul ce emite biletul de trimitere.

„Această reglementare este necesară pentru a facilita accesul asiguraţilor la investigaţiile paraclinice recomandate de medicii specialişti. Sperăm ca în scurt timp să asigurăm acelaşi regim de utilizare şi pentru prescripţiile medicale, astfel încât medicamentele prescrise să poată fi eliberate de orice farmacie de pe teritoriul ţării. Acest proiect este în curs de finalizare, însă va fi necesară o perioadă de testare pentru a ne asigura că, odată implementat, va funcţiona fără sincope.”, a anunțat Adela Cojan, președintele CNAS, citat de News.ro.

De la 1 decembrie, furnizorii de servicii paraclinice care au încheiate două contracte, respectiv cu casa de asigurări de sănătate în a cărei rază administrativ-teritorială îşi au sediul lucrativ, filiale sau puncte de lucru înregistrate şi autorizate şi cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, vor rămâne în relaţie contractuală cu o singură casă de asigurări de sănătate pentru care vor opta.

Ministerul Sănătății spune că astfel va fi redusă birocraţia din sistem, prin eliminarea evidenţelor distincte şi a raportărilor lunare ale serviciilor prestate către cele două case de asigurări cu care aveau încheiate contracte.

Comentarii

loading...