4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateSigur vrei sa afli cum functioneaza celulele stem

Sigur vrei sa afli cum functioneaza celulele stem

In ultima perioada am tot auzit despre tratamente de-a dreptul miraculoase realizate prin intermediul unui transplant cu celule stem. Dar cum exact functioneaza acestea si ce rol joaca o banca de celule stem in vindecarea prin intermediul lor?

Inca din momentul in care acestea au fost descoperite, cercetatorii le-au acordat foarte multa atentie. Acestia au realizat faptul ca celulele stem au o capacitate uimitoare de diferentiere, in esenta, in momentul in care acestea se reproduc, dintr-o celula stem mama pot aparea ori doua celule stem identice, ori o celula stem simpla si o celula total diferita de aceasta. Respectiva functie de preluare a caracteristicilor altor celule se numeste diferentiere si este unica celulelor susa (stem). Desi toate microorganismele regasite in aceasta categorie pot sa se diferentieze, doar cele mezenchimale si hematopoietice au o abilitate aproape nelimitata de a se transforma, in functie de nevoile organismului uman in alte celule. Aceste doua categorii sunt chiar cele recoltate la nasterea fatului. Motivul este unul simplu, in primele momente ale dezvoltarii noastre ca si organisme umane, nu suntem nimic mai mult decat un amalgam de celule stem mezenchimale si hematopoietice. Din acestea, se nasc si se dezvolta tesuturile noastre, fie ele musculare, osoase sau nervoase, si din cele hematopoietice se naste sangele uman. Acestea sunt adevaratele caramizi ale vietii umane, iar detinerea unei grefe formate din acestea reprezinta cea mai buna decizie ppe care un cuplu de tineri parinti o poate lua daca doreste sa asigure micutilor lor un plan B in fata oricarui tip de maladie care ar putea sa ii loveasca in viitor.

Recoltarea unei grefe de celule stem se realizeaza in conditii de maxima siguranta si, gratie caracterului ei non-invaziv, nu prezinta niciun fel de risc nici pentru fat cat nici pentru mama. Tocmai de aceea, la ora actuala nu exista absolut niciun motiv pentru care se poate milita impotriva recoltarii de celule stem. Aceasta operatiune este de regula realizata de un reprezentant al bacii de celule stem cu care doriti sa colaborati. Acesta va preleva mostra, iar mai apoi o va transmite catre sediul bancii. Acolo aceasta este curatata de orice tip de celule care nu sunt esentiale unui transplant sau care nu pot rezista procedurii de criogenare si este depozitata, in conditii de maxima securitate in recipiente pline cu azot lichid. Acest element chimic permite mentinerea unei temperaturi constante de -196 de grade Celsius si de asemenea asigura integritatea grefelor de celule stem. Recipientele, avand in vedere importanta continutului lor, vor putea sa asigure acea temperatura constanta chiar si atunci cand este intrerupta alimentarea cu curent electric, in cazul in care apare un cutremur sau orice alt tip de calamitate naturala.

O banca de celule stem functioneaza ca si o banca normala, in termen de securitate. Astfel, puteti fi certi ca grefa voastra va fi pastrata sub supraveghere constanta, iar nimeni nu va putea avea acces neautorizat la ea.

Avand in vedere modul uluitor in care celulele stem pot sa contribuie la vindecarea a peste 80  de maladii doar in prezent si de asemenea a modului in care tehnlogia in materie de cercetare si dezvoltare evolueaza, putem afirma cu siguranta ca pe viitor vom putea observa cum din ce in ce mai multe boli vor putea fi vindecate gratie acestor celule stem. Astfel, tot ce va trebui sa faceti daca doriti sa recoltati o grefa de celule stem de la micutii vostri, va fi sa discutati cu Stem Sure, banca cea mai moderna din Romania si sa apelati la serviciile acestora. Nu exista niciun motiv pentru care sa nu recoltati inca de la nasterea micutilor o grefa de celule stem!

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă