Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Situație gravă la Galați: unitate mobilă de terapie intensivă trimisă de urgență

Situație gravă la Galați: unitate mobilă de terapie intensivă trimisă de urgență

Ministerul Sănătății a trimis în noaptea de luni spre marți o unitate mobilă cu o capacitate de 12 paturi ATI pentru a prelua o parte din cazurile grave de bolnavi cu Covid-19.

Petronel Tudor 0 comentarii

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a luat această decizie după ce a vizitat luni Spitalul Județean de Urgență Galați, unitate medicală cu 83 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus.

”În urma discuţiilor pe care le-am avut, atât cu ministrul, cât şi cu reprezentanţii ISU, s-a stabilit necesitatea relocării unei unităţi mobile ATI, cu o capacitate de 12 locuri, special destinată cazurilor grave, care au nevoie de îngrijiri de specialitate. Guvernul României a aprobat această iniţiativă. Astfel, numărul de locuri ATI disponibile pentru pacienţii Covid la Galaţi va ajunge la 19.”, a anunțat pe contul său de Facebook Gabriel Avrămescu, prefectul de Galaţi, citat de News.ro.

Situația la Galați este una critică în ceea ce privește capacitatea Spitalului Județean de a gestiona atât cazurile de îmbolnăvire cu Covid-19 cât și tratarea altor afecțiuni. Județul are în acest moment 1.269 persoane infectate și a înregistrat până acum 103 decese. În afara celor 83 de cadre medicale și personal auxiliar infectate, au mai fost confirmați pozitiv 24 de pacienți din unitatea medicală.

Comentarii

loading...