Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sorina Pintea continuă controalele în spitale

Sorina Pintea continuă controalele în spitale

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că va merge prin toate spitalele și nu se va opri până când nu va vedea că pacienții sunt tratați așa cum trebuie.

Rl online 0 comentarii

"La 30 de ani după Revoluție învățăm să ne spălăm pe mâini. M-a făcut să încep aceste vizite faptul că vedeam în media imagini din spitale și nu îmi venea să cred. Am vrut să mă conving. Am vrut să merg, dar nu în vizite oficiale. Am vrut să văd cum este primit pacientul care plătește asigurarea.

Am fost dezamăgită. La 30 de ani după Revoluție avem spitale cu infrastructura proastă. Acum se accesează fonduri europene și se bagă bani în infrastructură să se creeze condiții civilizate pentru pacienți.”, a declarat Sorina Pintea.  

Sorina Pintea spune însă că este sigură că va reuși să schimbe modul de gândire al multor manageri din spitale.

”Am primit telefoane să merg în aceste vizite. Eu vreau să demonstrez că cei care ar fi trebuit să facă aceste controale nu le-au făcut cum trebuie. Desigur că îi voi sancționa pe cei care nu au făcut controalele așa cum trebuie. Pentru ceea ce am găsit în unele spitale, am sugerat autorităților locale anumite demiteri. 

Dacă va trebui să o fac mă voi duce în fiecare săptămână. Atâta timp cât sunt ministrul Sănătății vreau să asigur pacienților din România condițiile optime. ”, a mai spus Sorina Pintea.  

Din păcate, deocamdată concluzia e una destul de tristă: 80% dintre managerii din spitale nu au ce căuta în sistem, spune ministrul Sănătății.

 

Comentarii

loading...