13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateSorina Pintea continuă controalele în spitale

Sorina Pintea continuă controalele în spitale

“La 30 de ani după Revoluție învățăm să ne spălăm pe mâini. M-a făcut să încep aceste vizite faptul că vedeam în media imagini din spitale și nu îmi venea să cred. Am vrut să mă conving. Am vrut să merg, dar nu în vizite oficiale. Am vrut să văd cum este primit pacientul care plătește asigurarea.

Am fost dezamăgită. La 30 de ani după Revoluție avem spitale cu infrastructura proastă. Acum se accesează fonduri europene și se bagă bani în infrastructură să se creeze condiții civilizate pentru pacienți.”, a declarat Sorina Pintea.  

Sorina Pintea spune însă că este sigură că va reuși să schimbe modul de gândire al multor manageri din spitale.

”Am primit telefoane să merg în aceste vizite. Eu vreau să demonstrez că cei care ar fi trebuit să facă aceste controale nu le-au făcut cum trebuie. Desigur că îi voi sancționa pe cei care nu au făcut controalele așa cum trebuie. Pentru ceea ce am găsit în unele spitale, am sugerat autorităților locale anumite demiteri. 

Dacă va trebui să o fac mă voi duce în fiecare săptămână. Atâta timp cât sunt ministrul Sănătății vreau să asigur pacienților din România condițiile optime. ”, a mai spus Sorina Pintea.  

Din păcate, deocamdată concluzia e una destul de tristă: 80% dintre managerii din spitale nu au ce căuta în sistem, spune ministrul Sănătății.

 

Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă