12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSănătateSorina Pintea, despre spitalele regionale: Întârzierile aduc penalităţi

Sorina Pintea, despre spitalele regionale: Întârzierile aduc penalităţi

Sorina Pintea a participat, vineri, la Iaşi, la o şedinţă de lucru în cadrul căreia a fost prezentat draftul Studiului de Fezabilitate al Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi, la eveniment fiind prezenţi şi reprezentanţi ai Băncii Europene de Investiţii, consultanţi tehnici ai proiectului, dar şi şefi din administraţia ieşeană.

Ministrul Sănătăţii a spus că spitalul regional de la Iaşi va avea 850 de paturi, iar costul investiţiei se ridică la 321,4 milioane de euro, fără TVA.

“Noua unitate va avea 120.000 de metri pătraţi şi va prelua rolul Spitalului «Sfântul Spiridon» din Iaşi. Va fi echipat cu aparatură de înaltă tehnologie. Greul abia începe, pentru că va trebui respectat un calendar. Anul viitor va fi lansată licitaţia pentru construcţie, iar în decembrie 2023, spitalul va trebui să fie gata“, a declarat ministrul Sănătăţii Sorina Pintea.

Întrebată dacă nu vor exista întârzieri în derularea proiectului, Sorina Pintea a precizat că sumele alocate sunt certe şi că nimeni nu riscă să nu facă la timp aceste spitale.

“Mergem pe certitudine. Comisia Europeană dă 150 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale, Iaşi, Cluj şi Craiova, iar restul banilor provin din alte surse, inclusiv de la bugetul de stat. Proiectul implică multe riscuri, iar colaborarea dintre autorităţile centrale şi cele locale trebuie să fie foarte bună. Întârzierile aduc penalităţi“, a mai precizat Sorina Pintea.

Ea a anunţat că pe 26 iulie va avea loc o şedinţă de lucru similară la Cluj, iar în septembrie o altă reuniune este programată la Craiova.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă