Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Spitalele din Europa vor primi 200 de roboți pentru dezinfectare

Comisia Europeană a lansat un program de achiziționare a 200 de roboți pentru dezinfectare care vor fi livrați spitalelor din întreaga Europă.

Mihai Diac 0 comentarii

Comisia Europeană a lansat un program de achiziționare a 200 de roboți pentru dezinfectare care vor fi livrați spitalelor din întreaga Europă, anunță un comunicat de presă transmis, luni, de Reprezentanța Comisiei Europene la București.

Spitalele din majoritatea statelor membre UE și-au exprimat nevoia și interesul de a primi acești roboți, care pot dezinfecta camerele standard pentru pacienți utilizând lumina ultravioletă, într-un timp scurt chiar și de numai 15 minute, contribuind astfel la prevenirea și reducerea răspândirii virusului. Procesul este controlat de un operator situat în afara spațiului care urmează să fie dezinfectat, pentru a se evita orice expunere la lumina UV.

Vicepreședinta executivă Margrethe Vestager a declarat: „Dezvoltarea de tehnologii poate crea vectori ai schimbării, un bun exemplu în acest sens fiind roboții pentru dezinfectare. Salut această acțiune menită să ajute spitalele noastre din Europa să reducă riscul de infectare — un pas important în combaterea răspândirii coronavirusului”.

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a adăugat: „Europa rămâne rezilientă și solidară pe parcursul crizei actuale. De la repatrierea cetățenilor UE blocați în străinătate, până la creșterea producției de măști și asigurarea faptului că echipamentele medicale ajung la cei care au nevoie de ele din cadrul pieței unice, acționăm pentru a ne proteja cetățenii. În prezent, aducem roboți pentru dezinfectare în spitale, astfel încât cetățenii noștri să poată beneficia de această tehnologie care ar putea salva vieți”.

Se preconizează că roboții vor fi livrați în următoarele săptămâni.

Comentarii

loading...