Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spitalul Elias: Achiziţia materialelor sanitare, conform legii

Spitalul Elias: Achiziţia materialelor sanitare, conform legii

Reprezentanţii Spitalului Elias arată, referitor la neconformitatea unor materiale sanitare utilizate în blocul operator Ortopedie, că achiziţia s-a făcut conform legii, iar la prima comandă firma câştigătoare a licitaţiei a livrat produse corespunzătoare.

Rl online 0 comentarii

La comenzile ulterioare, s-au semnalat deficienţe, iar contractul a fost reziliat. "Menţionăm că nu am utilizat materiale neconforme care să pună în pericol siguranţa pacienţilor", spun reprezentanţii Spitalului Elias, precizând că a fost iniţiată o procedură de achiziţie de urgenţă.

Spitalul Universitar de Urgenţă Elias arată, după apariţia informaţiilor privind neconformitatea unor materiale sanitare utilizate în blocul operator Ortopedie, că achiziţia materialelor sanitare implicate s-a facut conform legii achiziţiilor publice, prin licitaţie deschisă.
 
"În procedura de atribuire firma câştigatoare a prezentat materiale sanitare conforme cu caietul de sarcini şi a câştigat licitaţia conform 
criteriului de atribuire «preţul cel mai scăzut». După încheierea licitaţiei, la prima comandă de materiale sanitare firma câştigatoare a livrat produse conforme cu caietul de sarcini. La livrarea comenzilor ulterioare s-au constatat deficienţe semnalate administraţiei SUU Elias şi Biroului Achiziţii", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Spitalul Elias.
 
Conform sursei citate, în urma referatelor de neconformitate Biroul Achiziţii a reziliat contractul cu furnizorul de materiale sanitare.
 
"Menţionăm că nu am utilizat materiale neconforme care să pună în pericol siguranţa pacienţilor. În prezent spitalul nu are alt contract 
încheiat pentru materialele sanitare implicate. A fost demarată o procedură de achiziţie de urgenţă, urmând ca în perioada următoare 
stocul de materiale sanitare necesare să fie acoperit în întregime", mai scrie în comunicat.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a dispus un control la Spitalul Elias din Bucureşti, după ce unitatea medicală ar fi primit, din partea unei firme cu care a avut contract, materiale sanitare destinate intervenţiilor chirurgicale care nu ar corespunde din punct de vedere calitativ.

"Ne-am autosesizat la apariţia unor articole legate de utilizarea unor materiale sanitare, în special pentru blocul corpul operator, care nu ar corespunde calitativ. Din primele informaţii ştim că aceste contracte de furnizare a acestor materiale au fost anulate, dar dorim să vedem exact dacă utilizarea acestora nu a pus în pericol siguranţa pacientului. De aceea, inspectorii DSP vor verifica aceste aspecte în cursul zilei de azi, iar în această după-amiază voi avea un raport preliminar cu primele concluzii", a declarat Sorina Pintea, joi, într-o intervenţie telefonică la România Tv. 
 
Ministrul Sănătăţii a precizat că se va verifica dacă şi câte dintre materialele furnizate au fost utilizate, precizând că nu este afectată activitatea medicală în spital.
 
Întrebată cum a ajuns Spitalul Elias în această situaţie, Sorina Pintea a răspuns: "Paradoxal, respectând procedurile de achiziţie în sensul că au achiziţionat produsul la cel mai mic preţ, neţinând cont de raportul calitate-preţ”.
 
Aceasta a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, contractul cu firma care ar fi furnizat materialele sanitare de calitate îndoielnică a fost reziliat.
 
"Contractul am înţeles că deja a fost reziliat în urma sesizărilor, vom vedea, depinde ce vom găsi la faţa locului. Consecinţele sunt în funcţie de ceea ce există acolo", a mai spus Pintea.

Comentarii

loading...