8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSănătateSpitalul Județean Deva devine spital suport pentru Covid-19

Spitalul Județean Deva devine spital suport pentru Covid-19

În acest sens, unitatea medicală urmează să-şi definească circuitele separate pentru bolnavi începând de la partea de triaj al acestora. “SJU Deva devine spital suport, iar Secţia de boli infecţioase va fi cea în care se vor interna şi trata pacienţii suspecţi sau pozitivi la infecţia cu noul coronavirus”, a declarat medicul-şef al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Ea a explicat că SJU Deva va trebui să-şi definească circuitele separate pentru pacienţi încă de la “triajul acestora”, astfel încât să existe un circuit pentru persoanele cu suspiciune sau infectate cu COVID-19 şi un altul pentru celelalte categorii de bolnavi.

Totodată, începând de luni Spitalul Orăşenesc din Haţeg va deveni spital suport pentru COVID-19, alăturându-se astfel celor din Hunedoara, Orăştie, Vulcan şi Lupeni.

SJU Deva a fost desemnat Spital COVID la sfârşitul lunii martie, câteva zile mai târziu unitatea medicală intrând în carantină din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19, inclusiv din rândurile cadrelor medicale.

Pe 8 aprilie, conducerea SJU Deva a fost preluată de o echipă militară, unitatea revenind la un management civil după o lună.

SJU Deva numără aproximativ 700 de paturi.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă