Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spitalul Județean Deva devine spital suport pentru Covid-19

Spitalul Județean Deva devine spital suport pentru Covid-19

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a devenit, de luni, spital suport pentru COVID-19, ceea ce înseamnă că va putea interna şi pacienţi care nu sunt infectaţi cu noul coronavirus.

Rl online 0 comentarii

În acest sens, unitatea medicală urmează să-şi definească circuitele separate pentru bolnavi începând de la partea de triaj al acestora. "SJU Deva devine spital suport, iar Secţia de boli infecţioase va fi cea în care se vor interna şi trata pacienţii suspecţi sau pozitivi la infecţia cu noul coronavirus", a declarat medicul-şef al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Ea a explicat că SJU Deva va trebui să-şi definească circuitele separate pentru pacienţi încă de la "triajul acestora", astfel încât să existe un circuit pentru persoanele cu suspiciune sau infectate cu COVID-19 şi un altul pentru celelalte categorii de bolnavi.

Totodată, începând de luni Spitalul Orăşenesc din Haţeg va deveni spital suport pentru COVID-19, alăturându-se astfel celor din Hunedoara, Orăştie, Vulcan şi Lupeni.

SJU Deva a fost desemnat Spital COVID la sfârşitul lunii martie, câteva zile mai târziu unitatea medicală intrând în carantină din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19, inclusiv din rândurile cadrelor medicale.

Pe 8 aprilie, conducerea SJU Deva a fost preluată de o echipă militară, unitatea revenind la un management civil după o lună.

SJU Deva numără aproximativ 700 de paturi.

Comentarii

loading...