20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateSpitalul Județean Focșani. ”Gândaci ca la ghenă”, la Pediatrie

Spitalul Județean Focșani. ”Gândaci ca la ghenă”, la Pediatrie

Fotografia cu gândaci a fost realizată duminică și a fost postată pe Facebook însoțită de un comentariu. Pacienta a povestit că în urmă cu nouă ani s-a confruntat cu o situație asemănătoare în același spital.

„Doamneee ferește! Secția de pediatrie Focșani, gândaci ca la ghenă! Ăștia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală și vii cu șapte! (Fotografia e făcută astăzi)… da da, astăzi de dimineață! (duminică-n.r.) Am stat și eu cu un copil internată, țin minte cum omoram gândacii de pe perete toată noaptea, însărcinată fiind cu cel de al doilea… Asta fiind acum 9 ani, astăzi e la fel”, a scris femeia pe pagina de socializare.

Reprezentanții spitalului din Focșani susțin că în unitatea medicală nu sunt probleme cu gândacii și spun că în imagine este o capcană pentru insecte folosită cu acordul medicilor.

„Acolo sunt puse capcane pentru gândaci, sunt puse cu acordul medicului epidemiolog. Nu sunt probleme cu gândacii în spital, insectele mai apar pentru că pacienții țin mâncare în sertare, deși există frigidere. Capcanele au un gel special care atrag gândacii, sunt pentru prevenire. Nu circulă gândacii prin salon. Secția de pediatrie arată foarte bine, este curată, a fost modernizată recent. A fost și control de la DSP, totul a fost în regulă”, a explicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Focșani, Alina Cosma.

Postarea a fost însoțită de numeroase comentarii la care femeia internată în spital a venit cu precizări: „Înțeleg că s-au făcut sesizări, de parcă nu se știe că sunt gândaci în spital. Au fost dintotdeauna… acele capcane sunt amplasate seara pentru ca mai apoi, a doua zi să fie strânse”, a scris ea pe Facebook.

Unii focșăneni susțin că imaginile sunt tendențioase, în timp ce alții le cer autorităților să ia măsuri.

„Totuși, se vede că ar fi curat linoleumul… gândacii sunt prezenți peste tot în oraș, cel puțin, pentru că exista ouăle lor depuse în fisurile clădirilor. Nu e ceva ce poate fi controlat de personalul spitalului și, la câte responsabilități au, chiar nu e treaba lor”, consideră o femeie, în timp ce alta se declară revoltată: „Rușine responsabililor sau mai bine spus iresponsabililor, fereascā Domnul să te îmbolnăvești”.

 

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă