19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateStare de alertă: Ajunge Spitalul Galați în situația Suceava?

Stare de alertă: Ajunge Spitalul Galați în situația Suceava?

Inspecția Sanitară de Stat și Corpul de Control al Ministerului Sănătății sunt trimise la Spitalul Județean Galați după ce ministrul Nelu Tătaru a găsit nereguli grave ce au dus la explozia cazurilor de Covid-19 în rândul cadrelor medicale și personalului auxiliar din unitatea medicală.

Activitatea în unitatea medicală este practic paralizată după ce 83 de angajați (medici, asistenți, infirmieri și personal auxiliar) au fost diagnosticați pozitiv în urma testărilor, rezultate similare fiind stabilite și pentru 24 de pacienți internați în secțiile Spitalului. În acest moment sunt preluați și pacienți non-Covid dar numai cazurile considerate urgențe medicale, iar secțiile de Chirurgie și Cardiologie au fost închise.

“Nu luăm în calcul închiderea spitalului. Judecăm fiecare secţie în parte în măsura în care dezinfectăm acele secţii, le reasigurăm cu personalul necesar în măsura în care acea secţie există, dar vom putea face un transfer de pacienţi dintr-o secţie în alta.”, a transmis Nelu Tătaru după ce a vizitat spitalul-focar de Covid-19.

Epidemiologul cu cinci joburi

Spitalul Județean Galați are un singur medic epidemiolog care în afara orelor de la unitatea medicală lucrează și la Direcția de Sănătate Publică dar are și trei contracte încheiate cu entități private.

Ministrul Sănătății a anunțat că echipele de control vor analiza în regim de urgență care au fost cauzele transformării celui mai mare spital din sud-estul României în focar de infecție. Până la finalizarea anchetei a decis trimiterea la Galați a unei unități mobile cu 12 paturi ATI.

”Au fost anchete epidemiologice în desfăşurare, dar care nu văd un final la ele. Am solicitat şi detaşat Inspecţia Sanitară de Stat, precum şi epidemiologi de la Constanţa care au venit de două zile şi evaluează situaţia. Urmează o evaluare nouă la nivelul fiecărei secţii, avem trei focare mari: Cardiologie, Chirurgie 2, Medicală 2, iar după trei zile de dezinfecţie s-a selectat personalul care nu e pozitiv pentru a-și relua activitea medicală, în primă fază doar pentru urgenţe.”, a afirmat Tătaru.

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă