13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSănătateStare de spirit bună printr-o alimentație corectă

Stare de spirit bună printr-o alimentație corectă

Corpului uman îi ia circa două ore pentru a digera fructele, legumele sau carbohidrații și circa patru ore pentru digestia cărnii animale.

De cele mai multe ori combinăm carbohidrații cu proteinele din carne, ceea ce duce la încetinirea digestiei, iar de aici vine și starea de oboseală.

De asemenea consumul de lichide în timpul mesei încetinește digestia, imaginați-vă un castron cu mâncare care intra în mașina de tocat, în care se toarnă lichide. Mâncarea începe să pluteasă, și astfel devine mai dificilă absorbția.

Iată câteva sfaturi pentru o digestie mai ușoară și pentru o stare de bine după fiecare masă:

Consumați un pahar de apă cu cel puțin zece minute înainte de a lua masa.

Fiecare dintre noi are mâncărurile sale preferate, nu trebuie să le eliminăm de pe listă, ci doar să le modificăm puțin. Un exemplu ar fi pilaful, bogat în carbohidrați, pe care majoritatea persoanelor îl mănâncă în combinație cu diverse tipuri de carne.

Ce trebuie schimbat? Mâncați pilaful simplu, doar cu legume. După prima masă veți observa deja o diferență.

Cartofii și carnea de asemenea sunt combinația ”devastatoare” în ceea ce privește digestia. Cartofii pot fi înlocuiți cu o salată, care grăbește digestia, iar dacă ne-au rămas în cap, îi putem avea la gustarea următoare.

Mâncarea de tip fast-food este plăcerea fiecăruia și cu toții știm starea de oboseală pe care o avem după ce o consumăm. Primul pas este să scăpați de sosuri și de cartofii prăjiți și veți constata o schimbare în bine.

Fructele și legumele de asemenea joacă un rol foarte important pentru o stare energică. Este indicat ca la micul dejun și în timpul zilei după fiecare masă să servim un fruct. Acestea ajută la grăbirea digestiei și dau energia necesară organismului.

Majoritatea persoanelor încep diete sau schimbarea bruscă a alimentației, dar niciodată acest lucru nu poate fi dus la bun sfârșit.

Acestea sunt niște trucuri simple pe care le poți face fără să simți o diferență majoră în ceea ce privește stilul tău alimentar și care îți vor crește energia și optimismul pe fiecare plan.

Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă