9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSănătateStatele Unite au cumpărat 90 la sută din producția medicamentului autorizat împotriva...

Statele Unite au cumpărat 90 la sută din producția medicamentului autorizat împotriva Covid

Potrivit presei occidentale, Departamentul Sănătăţii din SUA și-a asigurat prin această achiziție, de-a lungul următoarelor trei luni, o cantitate totală de 500.000 de tratamente cu medicamentul Remdesivir.

Această cantitate înseamnă sută la sută din producţia lunii iulie 2020 şi circa 90 la sută din producția lunilor august şi septembrie.

”Preşedintele Donald Trump a obţinut un incredibil acord pentru a garanta că cetăţenii Statelor Unite au acces la prima terapie autorizată pentru Covid-19. Dorim să garantăm în măsura posibilului că orice pacient american ce are nevoie va putea s-o obţină”, a anunțat secretarul american al Sănătăţii, Alex Azar.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă