13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateStatul român va construi două spitale la Suceava

Statul român va construi două spitale la Suceava

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat joi, după o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache, că a fost aprobată construirea unui spital de oncologie şi a unui spital de copii în municipiul Suceava.

De asemenea, în cadrul Spitalului Județean Suceava se vor înființa o secție de Chirurgie Vasculară şi o secție de Neurochirurgie.

Viitorul spital de Oncologie din Suceava va fi finanţat în principal de Ministerul Sănătăţii, cu cofinanţare din partea CJ Suceava, și va avea 85 de paturi.

La rândul lui, viitorul Spital de Copii “va fi un spital cu 360 de paturi pe care îl vom ridica în curtea spitalului vechi. Va fi un spital monobloc în care vom include şi o maternitate. Aveam nevoie de avizul Ministerului Sănătăţii, pentru că acest obiectiv este prins în Lista sinteză de la Compania Naţională de Investiţii, CNI”, a explicat Gheorghe Flutur.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă