6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateStudent mort după vaccinare cu AstraZeneca. Franța deschide o anchetă

Student mort după vaccinare cu AstraZeneca. Franța deschide o anchetă

Studentul a murit pe 18 martie în Nantes, la 10 zile după ce a fost vaccinat.

Procurorul Pierre Sennes a declarat că autopsia a fost făcută la o zi după moartea tânărului, dar că „a fost necesar să se efectueze teste suplimentare pentru a determina cauzele și circumstanțele morții sale”.

Organul național de supraveghere a siguranței medicamentelor ANSM a declarat că a fost informat despre moartea bărbatului „ca parte a monitorizării în creștere a cazurilor de tromboză” și a spus pentru moment că nu există o legătură clară cu vaccinarea.

“Această moarte face obiectul unei investigații clinice aprofundate”, se spune într-o declarație.

Știrea despre moartea bărbatului vine la cinci zile după ce Franța și alte câteva țări au reluat vaccinările cu AstraZeneca, suspendată pentru o perioadă în urma rapoartelor de cheaguri de sânge apărute la un număr mic de persoane.

Vaccinul a fost susținut de Organizația Mondială a Sănătății și de autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE, care au declarat că nu există dovezi ale unei legături cu un risc crescut de formare a cheagurilor de sânge.

OMS a declarat că ratele raportate ale așa-numitelor evenimente tromboembolice după vaccinurile COVID-19 au fost în concordanță cu numărul obișnuit de persoane care suferă de aceste afecțiuni.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă