9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSănătateSuccesul tratamentului cu Remdesivir va arunca prețurile în aer

Succesul tratamentului cu Remdesivir va arunca prețurile în aer

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, este convins că vânzarea pe piața liberă a tratamentului Remdesivir, cel care pare că dă roade în ceea ce privește vindecarea lui Donald Trump, președintele SUA, va arunca imediat în aer prețurile de vânzare ale acestuia.

„Deja sunt peste 2500 de pacienţi din România incluşi în schemele de trament furnizate de Comisia Europeană şi după ce se livrează şi a treia tranşă probabil că trebuie să începem să ne gândim să ne descurcăm şi singuri. Va exista o competiţie între ţări. Una este să beneficiezi de un mecanism centralizat în care Uniunea Europeană are altă forţă de negociere şi de asta spun că ar trebui abordate din timp căile de discuţii în direcţia acestui medicament.”, a spus Rafila, citat de Mediafax.

Potrivit prețurilor anunțate în vară de producătorul farmaceutic american Gilead, un tratament complet cu Remdesivir ajunge la 2.340 dolari pentru un pacient infectat cu Covid-19, în condițiile în care o singură doză costă 390 dolari.

SUA s-a mișcat repede și a achitat deja contravaloarea producției realizate în lunile iulie (100%) și august – septembrie (90%) iar Comisia Europeană are semnat un contract în valoare de 63 milioane euro, dozele primite fiind distribuite țărilor UE funcție de incidența infectărilor cu Covid-19.

Medicamentele cumpărate de europeni ajung pentru tratarea unui număr de 30.000 pacienți aflați în stare gravă în spitalele din țările membre. Cum numărul de noi infectări a crescut foarte mult în ultima lună, dozele achiziționate sunt insuficiente iar cererea crescută va genera, automat, o creștere a prețului de livrare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă