11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSănătateSuspiciune de pestă porcină africană în satul Partizani din Tulcea

Suspiciune de pestă porcină africană în satul Partizani din Tulcea

Partizani este a treia localitate în care în mai puţin de o săptămână se înregistrează suspiciuni de PPA, după ce la Sălceni şi Ceatalchioi primele cazuri suspecte apărute în judeţ la sfârşitul săptămânii trecute au fost confirmate de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) Bucureşti.

“Cele 12 suine din satul Partizani au fost eutanasiate ca măsură de prevenţie în caz de suspiciune de PPA. Este important să identificăm animalele bolnave pentru a putea evita dispersarea virusului”, a precizat directorul DSVSA.

Instituţia tulceană a primit, miercuri, din partea IDSA confirmarea analizelor probelor recoltate de la cei trei mistreţi identificaţi pe raza comunei Ceatalchioi potrivit cărora animalele sălbatice au fost purtătoare de PPA.

“Astăzi, am achiziţionat două covoare rutiere dezinfectante care vor ajunge la Tulcea mâine, pentru a fi montate la ieşirile din Delta Dunării”, a mai spus directorul Tuchilă.

DSVSA are, potrivit sursei, un stoc de materiale dezinfectante, dar a mai comandat o cantitate, în contextul în care unele covoare dezinfectante instalate în zona Sireasa au fost furate zilele trecute.

Până în prezent, medicii veterinari au instalat covoare dezinfectante atât în zona Podul Roşu de pe braţul Chilia al Dunării, cât şi la pasagerele care transportă călători în Delta Dunării.

Cele mai citite

România ajută Republica Moldova să intre în UE dar Ciolacu are o propunere directă. “Avem o variantă și mai scurtă de a fi în...

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a declarat că populația Republicii Moldova dorește să trăiască într-un stat care să-i ofere prosperitate și siguranță,...

Gabriela Ruse, OUT din turneul de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut o confruntare dificilă la turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), unde a fost învinsă în...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă