Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Testarea națională anti-COVID a început cu probe luate din Ialomița

Testarea națională anti-COVID a început cu probe luate din Ialomița

Testele sunt făcute cu cea mai avansată metodă disponibilă în prezent în România și vor colecta date din toate cele opt regiuni de dezvoltare.

Petronel Tudor 0 comentarii

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că a început testarea națională pentru depistarea gradului de infectare cu Covid-19 în rândul populației. S-au stabilit eșantioane reprezentative pe fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare din România de unde vor fi prelevate probe în lunile iulie și august.

”Toate probele care sosesc sunt însoţite de un cod de bare, care este automat încărcat în platforma STS. Au început să se facă câteva prelevări în câteva locaţii. Prima este judeţul Ialomiţa şi câteva au fost efectuate şi în Bucureşti. Este un eşantion care este calculat într-un fel anume, dar este şi un pas de numărare să asigurăm cât mai mult corectitudinea aleatoare a persoanelor care sunt participante şi evident cu consimţământul lor. Noi credem că la sfârşitul lunii august o să avem încheiate recoltările şi cea mai mare parte din rezultate la dispoziţie.”, a declarat la Digi24 Adriana Pistol, directorul Centrului, potrivit News.ro.

Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile spune că metoda de testare este cea mai avansată în acest moment în România, tocmai pentru ca informațiile colectate să reflecte cât mai bine procentul românilor care au trecut prin infecția cu noul coronavirus.

”Datele vor fi puse la dispoziţia decidenţilor, de aceea derulăm acest studiu care să sprijine Ministerul Sănătății în vederea stabilirii măsurilor ce trebuie luate în lupta cu pandemia, şi mai ales pregătirea sistemului sanitar pentru ce ar putea veni din toamnă.”, a mai spus Adriana Pistol. Anterior, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, anunțase că se va trece la colectare de date din laboratoarele din țară într-o acțiune de evaluare a nivelului de răspândire a coronavirusului și a gradului de imunizare a populației.

Comentarii

loading...