6.8 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSănătateTobe pentru supereroi. Cum vindecă prin muzică Crucea Roșie

Tobe pentru supereroi. Cum vindecă prin muzică Crucea Roșie

 După ce i-a învățat să bată la tobe, în scop terapeutic, pe medici și asistente, acum a venit rândul voluntarilor de la Crucea Roșie să ia lecții de percuție. 

Proiectul „Tobe pentru supereroi” a fost lansat în urmă cu o lună.

16 cadre medicale au participat la prima parte a proiectului inițiat de percuționistul Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii Sibiu. „Entuziasmul, interesul și devotamentul medicilor și asistentelor care au venit la orele de percuție m-au determinat să pregătesc o surpiză pentru publicul larg la finalul proiectului, în luna mai, dar, în același timp, să și dezvolt această idee”, a declarat Andrei Marcovici.

În a doua etapă a proiectului, supereroii vizați sunt voluntarii de la Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Filiala Sibiu.

„Le-am lansat voluntarilor Crucii Roșii invitația de a participa, terapeutic, la lecții de cântat la tobe. Mulțumim Filarmonicii de Stat Sibiu și muzicianului Andrei Marcovici pentru că au găsit modalitatea aceasta faină de a conecta lumea voluntariatului cu lumea muzicii, într-un gest de solidaritate, care ne mai ridică presiunea de pe umeri” a declarat Răzvan Biriș, director Crucea Roșie Sibiu.

Cursurile de percuţie au loc în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii de Stat Sibiu, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17 şi 19.

„Andrei Marcovici este absolvent al Universității de Muzică Wuppertal (Germania), în anul 2005. Membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, este pasionat de muzică contemporană, în formule diferite – atât alături de muzicieni cât şi de artiști vizuali, actori sau dansatori”, au transmis reprezentanții Filarmonicii.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Începe Festivalul Cărților Deschise la Opera Comică pentru Copii

La Opera Comică pentru Copii, ultimele două weekend-uri din luna martie sunt dedicate cărților, lecturii și poveștilor, îmbogățind experiența tuturor pasionaților de literatură. A...

Începe Festivalul Cărților Deschise la Opera Comică pentru Copii

La Opera Comică pentru Copii, ultimele două weekend-uri din luna martie sunt dedicate cărților, lecturii și poveștilor, îmbogățind experiența tuturor pasionaților de literatură. A...

PSD și PNL încearcă să finalizeze lista la europarlamentare. Mihai Tudose sau Rareș Bogdan ar deschide lista

Rareș Bogdan sau Mihai Tudose ar putea deschide lista comună de candidați ai PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie...
Ultima oră
Pe aceeași temă