4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateTOP 3 caracteristici pe care să le ai în vedere când cumperi...

TOP 3 caracteristici pe care să le ai în vedere când cumperi un nebulizator

Sezonul răcelilor bate la ușă, iar dacă ai copii mici, din casă nu ar trebui să îți lipsească un nebulizator care să te ajute ca cel mic să depășească mai ușor virozele respiratorii. Atunci când îi faci copilului o cură de aerosoli, trebuie să fii atent la câteva lucruri, ca să nu îi faci mai mult rău decât bine. 

 

Iar dacă încă nu ai un aparat de aerosoli în casă, iată la ce să fii atent atunci când cumperi unul:

 

1. Nivelul de zgomot pe care îl produce nebulizatorul
 

Un aparat de aerosoli sau un nebulizator poate fi cumpărat atât online, cât și din farmacii sau magazine specializate în electronice și electrocasnice. În ultimii ani oferta de nebulizatoare s-a diversificat, astfel că acum aparatul de aerosoli poate fi atât de mic, încât îl pui fără probleme în trusa de medicamente, când pleci în vacanțe sau mici deplasări împreună cu copilul. Atunci când alegi modelul aparatului de aerosoli, fii atent la nivelul de zgomot pe care îl produce acesta. Unele aparate, deși eficiente, sunt mai zgomotoase, iar zgomotul poate fi un factor de stres pentru un copil și așa irascibil din cauza bolii. Dacă alegi un model cu ultrasunete, în timpul curei de aerosoli copilul va fi atât de liniștit, încât îi vei putea citi povestea preferată, până când aparatul îl va ajuta să respire mai bine.

2. Numărul de accesorii și de măști care vin odată cu aparatul

Fiecare cură de aerosoli se face cu ajutorul unei măști, ce se așează pe fața micului pacient. Atunci când cumperi nebulizatorul, asigură-te că acesta are măcar 2 seturi de măști, deoarece acestea sunt primele accesorii care se deteriorează din cauză că sunt intens folosite. În al doilea rând, ar fi ideal dacă aparatul ar avea și o mască de dimensiuni mai mari, potrivită pentru fața unui adult. În acest fel, vei putea să îți pui și tu o mască pe față, ca să îl ajuți pe cel mic să se acomodeze cu noul “echipament” sau chiar vei putea să îți faci singur o cură de aerosoli atunci când te chinuie o viroză puternică.

Și, nu în ultimul rând, asigură-te că aparatul de aerosoli are în cutie suficiente (măcar 100 de bucăți) de capsule pentru medicamente. Capsula de medicamente trebuie să fie nouă la fiecare cură de aerosoli.

3. Viteza de transformare a medicamentului în aburi 

Rata de nebulizare sau viteza de transformare a medicamentului în aburi este un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când cumperi un nebulizator. Cei mici nu au deloc răbdare să stea nemișcați până când se termină aburii din aparat. Așa că, nu e același lucru când o cură de aerosoli durează 5 minute sau 15 minute. Ca idee, aparatele cu piston au o rată de nebulizare mai mică, iar cele cu ultrasunete sunt mai rapide, deci mai eficiente. 

 

Cum se fac corect aerosolii?

Chiar dacă mulți părinți sunt tentați să facă aerosoli în timp ce copiii dorm, mai ales dacă au un nebulizator silențios, e bine de știut că acest obicei nu e deloc sănătos pentru copii. Medicii pediatri spun că unele medicamente ce sunt puse în nebulizator pot provoca secreții abundente, iar dacă micul pacient e la orizontală, acesta se poate îneca chiar în timpul curei de aerosoli. 

 

În concluzie, tratamentele cu aerosoli se fac doar când copilul este treaz și stă în poziție verticală.

 

Sursa foto: shutterstock.com

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă