Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tratament împotriva HIV/SIDA cu rezultate promiţătoare

Tratament împotriva HIV/SIDA cu rezultate promiţătoare

Un pacient din Londra, care a fost supus unui transplant de celule stem, ar putea fi a doua persoană din lume care a scăpat de virusul imunodeficienței umane (HIV), ce provoacă SIDA.

Elena Marinescu 0 comentarii

Medicii au înregistrat un prim succes în cazul lui Timothy Ray Brown, un pacient american tratat în Germania, care, la 12 ani de la transplant, nu prezintă în organism HIV. Brown, cunoscut ca “pacientul din Berlin”, a fost, până la bărbatul din Londra, singura persoană despre care se crede că a scăpat de infecția cu HIV în urma unui transplant de celule stem din măduvă osoasă de la un donator rezistent la virusul HIV.

Pacientul britanic, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost supus transplantului în 2016 şi de 18 luni trăiește fără medicație anti-HIV. Cercetătorii atrag însă atenţia că un astfel de transplant este periculos și a eșuat în cazul altor pacienți. Totuși, cel de-al doilea caz arată faptul că vindecarea lui Brown nu a fost un accident și că terapia poate funcționa, a spus Keith Jerome, de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle, SUA, specialist în domeniu. Acesta a mai spus că procedura ar putea sta la baza unei terapii mai simple, care să poată fi folosită la nivel mai larg. Medicii afirmă că testele recente nu mai arată nicio urmă de infecţie anterioară a bărbatului.

În prezent, aproximativ 37 milioane de oameni din lume au HIV, în timp ce virusul SIDA a ucis aproape 35 milioane de persoane, de la începutul epidemiei în anii 1980.   

 

Comentarii

loading...