21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateTratament Remdesivir pentru români cu Covid-19, plătit de Uniunea Europeană

Tratament Remdesivir pentru români cu Covid-19, plătit de Uniunea Europeană

România este a doua țară din Uniunea Europeană la nivelul distribuției de flacoane Veklury (Remdesivir), după Spania, cotă stabilită pentru statele membre funcție de numărul de îmbolnăviri cu Covid-19.

Vineri, 7 august, primele 6.026 doze din lotul total de 25.157, vor ajunge la pacienții bolnavi, pe o schemă de tratament ce presupune administrarea a cinci flacoane în forma mai ușoară a bolii, atunci când pacientul nu este internat la Terapie Intensivă.

Pe data de 11 septembrie, producătorii trebuie să livreze României alte 10.336 flacoane pentru aproximativ 2.600 pacienți eleigibili să îl primească, iar pe 9 octombrie, alte 8.795 flacoane, pentru alți 1.760 bolnavi de Covid-19.

Livrarea medicamentului se va face în depozitele Companiei Unifarm SA, de unde vor fi distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020, în funcție de numărul de cazuri.

Flacoanele sunt comandate de Comisia Europeană care a achitat 63 milioane euro pentru produsele farmaceutice necesare tratării a 30.000 cetățeni europeni, la un cost mediu pe pacient de 2.100 euro.

Medicamentul are o autorizație de introducere pe piață condiționată ce facilitează accesul timpuriu la medicamente în situații de urgență în domeniul sănătății publice. Remdesivir este un tratament împotriva COVID-19 destinat adulților și adolescenților începând cu vârsta de 12 ani, care au pneumonie și care necesită suplimentare cu oxigen.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă