16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Trident Diminutiv – un departament ultra-modern de stomatologie pentru copii

Părinții sunt deseori stresați atunci când urmează să meargă cu prichindeii lor la dentist. Acest lucru este absolut normal, mai ales în condițiile în care micuții pacienți pot transforma întreaga activitate într-un coșmar, în special din cauză că toată aparatura din cabinet pare înspăimântătoare pentru ei. De asemenea, nici nu au încă răbdarea necesară, iar unele proceduri pot dura destul de mult timp.

Vizita la dentist este însă necesară pentru menținerea sănătății orale a copiilor. De regulă, se recomandă ca prima programare într-o clinică ce dispune de un departament de stomatologie pentru copii să fie făcută la 6 luni după ce a apărut primul dințișor, acest control având rolul de a preveni apariția anumitor probleme dentare. Apoi, sunt indicate verificări de rutină cel puțin o dată la șase luni.

Care sunt problemele orale cu care se pot confrunta cei mici?

Specialiștii clinicii Trident afirmă că „Un zâmbet sănătos ar trebui să înceapă din copilărie și să dureze o viață”. Altfel zis, se recomandă ca părinții să nu aștepte până ce micuții lor se confruntă cu diverse probleme, ci să le prevină, învățându-i pe cei mici importanța îngrijirii danturii și a vizitelor periodice la dentist.

De regulă, se apelează la un dentist pentru copii atunci când micuții își pierd dinții de lapte, fie din cauza unor leziuni carioase, fie din cauza unor traumatisme. Dar nu doar cariile trebuie să îi alarmeze pe cei mari! Între 6 și 12 ani, micuții au atât dinți de lapte, cât și dinți definitivi. În această perioadă pot apărea probleme privind mușcătura (de exemplu, incisivii superiori îi acoperă pe cei inferiori), diasteme (strungărețe) sau înghesuirea tranzitorie a dinților.

Aceste probleme pot fi tratate destul de ușor, dacă sunt depistate din timp. În unele cazuri, ele se rezolvă în mod natural, în altele însă au nevoie de ajutorul medicului stomatolog. Acesta din urmă, pe lângă faptul că trebuie să aibă o vastă experiență în domeniu, trebuie să știe cum să se comporte cu cei mici, aceștia fiind pacienți mai dificili, care au nevoie de mai multă răbdare și atenție.

Trident Diminutiv – un super departament de stomatologie pentru copii

În cadrul clinicii Trident din București se găsește și un departament de stomatologie destinat celor mici. Acest univers a fost creat special pentru a facilita meseria de părinte – copiii beneficiind, pe lângă serviciile de înaltă calitate, de un mediu primitor și modern, precum și de sprijinul unui psiholog.

De ce psiholog? Cei mici au tendința să transforme orice vizită la dentist într-o adevărată aventură. Dar consultațiile sunt necesare și cooperarea copilului este vitală. Un psiholog poate diminua gradul de anxietate al pacientului și, implicit, disconfortul, ajutându-l să se simtă în siguranță pe toată desfășurarea tratamentului stomatologic.

Departamentul de stomatologie pentru copii de la Trident a luat naștere acum câțiva ani, în 2014, din dorința de a oferi servicii complete pacienților, indiferent de vârstă. Personalul medical prietenos, specializat în tratarea pacientului pedodontic, alături de tehnicile și materialele atraumatice utilizate, sunt doar câteva dintre elementele care fac ca acesta să fie un loc primitor pentru copii.

Sfaturi pentru a-l pregăti pe cel mic pentru vizita la dentist

Un cabinet frumos și un medic dentist dedicat nu sunt mereu suficiente. Pentru a se asigura că cei mici beneficiază corect de tratamentele stomatologice, este necesar ca părinții să se implice activ în acest proces, să îi ajute să înțeleagă de ce este important și să le înlăture temerile.

Astfel, înainte de se ajunge în cabinet, specialiștii clinicii Trident recomandă părinților următoarele:

  • consultația este ideal să fie programată în acea parte din zi în care copilul este odihnit, nu după grădiniță sau după joacă;
  • discuțiile despre stomatolog nu trebuie însoțite de cuvinte negative (durere, injecții etc.), ci de cele pozitive;
  • dentistul trebuie să fie descris ca fiind o persoană bună, care îl va ajuta pe cel mic să aibă dinți puternici și sănătoși;
  • copiii trebuie să afle că nu doar ei merg la stomatolog, ci și prietenii lor, sau chiar părinții;
  • este indicat ca părintele să-și încurajeze micuțul să spună tot ce simte atunci când se gândește la dentist și să îi explice cu calm orice nelămurire;
  • răbdarea și calmul părinților pot fi cele mai bune arme în lupta cu agitația – dacă cei mari sunt relaxați și calmi, cei mici vor fi la fel.
Ultima oră
Pe aceeași temă