10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSănătateUleiuri Naturale Pentru Protectie Solara

Uleiuri Naturale Pentru Protectie Solara

Uleiurile pentru protectie solara conventionale contin de foarte multe ori o cantitate mare de ingrediente toxice pe care sigur nu le dorim pe piele. Din nefericire, exista si uleiuri naturale care sunt perfecte pentru protectia contra razelor puternice de soare.

Ulei de seminte de morcov

Uleiul de seminte de morcov are proprietati antioxidante importante. In plus este antiseptic si antifungic si are un parfum deosebit. Continutul ridicat de vitamina A il face un produs foarte bun pentru organism. Acest ulei vine sub forma de ulei esential insa in momentul in care este amestecat cu un ulei normal asigura o foarte buna protectie contra soarelui, similara cu produsele care au SPT 38.

Uleiul de zmeura

Protectia UVA si UVB obtinuta cu ulei de zmeura seamana foarte bine cu dioxidul de titan conform unui studiu, oferind un SPF de pana la 50 impotriva razelor UVB si de pana la 8 pentru razele UVA. Uleiul de zmeura contine antioxidanti puternici, vitamina E care ajuta la lupta contra radicalilor liberi cu scopul de a reinnoi celulele din piele si pentru a imbunatati tonusul.

Toti acesti factori combinati si SPF-ul de inalta calitate, fac ca acest produs sa fie unul dintre cele mai bune pentru protectie solara.

Ulei de germeni de grau

Uleiul de germeni de grau este o sursa foarte buna de vitamina E, B si K. Acest lucru este fantastic pentru tesuturile hidratate si previne deteriorarea cauzata de radicalii liberi. Uleiul de germeni de grau este recomandat inca din cele mai vechi timpuri.

Uleiul de avocado

Uleiul de avocado are o proportie mare de grasimi monosaturate care asigura un strat protector pe piele si are un continut ridicat de substante nutritive pentru a calma si grani pielea uscata si deteriorata. Promoveaza producerea de colagen si protejeaza pielea contra ridurilor. Ajuta pielea sa retina apa pentru a ramane ferma si tanara. Uleiul de avocado ofera un SPF de 15.

Uleiul de seminte de rodie

Uleiul de seminte de rodie functioneaza perfect impotriva imbatranirii si cintine acid punic care regenereaza straturile pielii si imbunatateste tonusul si elasticitatea pielii reducand in acelasi timp inflamatia. Este bogat in antioxidanti si in vitamina C care contribuie la un aspect al pielii mai tinere, dar si la un nivel antimicrobian, anticancerigen si antiinflamator.

Uleiul de soia

Soia fermentata corespunzator este o sursa foarte bogata de acizi grasi esentiali, lecitina, proteine, fier si calciu. Atunci cand este folosit pe piele, uleiul de soia este un hidratant rentabil comparativ cu alte ueliuri si ofera un SPF natural de 10.

Untul de shea

Acest produs nu este un ulei, insa este derivat din grasimea de nuci. Untul de shea se topeste la temperatura corpului si se absoarbe rapid in piele fara sa lase acea grasime specifica la suprafata pielii. Contine antioxidanti, vitaminele A si E care amelioreaza regenerearea celulara si promoveaza circulatia sangelui pe suprafata pielii. Acidul cinamic din ulei ofera o protectie vitala contra razelor UV daunatoare. Calitatea sa emolienta bogata il face un foarte bun ingredient pentru pielea uscata.

Uleiul de macadamia

Macadamia este numita si regele nucilor iar uleiul este cunoscut pentru proprietatile similare cu sebumul. Sebumul este un ulei produs de glandele sebacee cu scopul de a proteja pielea de uscaciune si face ca parul si pielea sa fie impermeabile. Nucile de macadamia au vitamine, minerale si acizi grasi antioxidanti. Sursele bune de magneziu, fosfor, fier si potasiu din nucile de macadamia vin alaturi de o sursa naturala denumita acid cinamic, care ofera un nivel variabil de SPF.

Uleiul din seminte de canepa

Uleiul din semintele de canepa seamana perfect cu lipidele naturale din organism. Lipidele se refera la compusi moleculari considerati foarte importanti pentru cresterea celulara datorita continutului mare de cabon si hidrogen. Lipidele nu sunt solubile in apa pentru ca au proprietati similare cu toate celelate substante grase. Uleiul este absorbit usor in piele, loc in care ofera aminoacizii esentiali si alti nutrienti. Toate acestea sunt necesare pentru a forma keratina in piele, dinti, unghii si par. Uleiul are o valoare SPF de 6.

Uleiul de nuca de cocos

Uleiul de cocos are o capacitate uimitoare de a vindeca pielea si de a bloca efectele daunatoare ale radiatiilor UV la soare. Unul dintre motivele pentru care este atat de eficient in protejarea pielii este reprezentat de proprietatea sa antioxidanta, care contribuie la prevenirea afectiunilor oxidative. Mai multe studii cu privire la folosirea uleiului de cocos ca agent de protectie solara sustin utilizarea acestuia.

Uleiul de jojoba

Jojoba este un arbust de desert eficient pentru tratarea eczemelor, psoriazisului si a pielii uscate. Acest ulei este de fapt o ceara lichida. La fel ca si uleiul de Macadamia, proprietatile sale sunt similare cu cea a sebumului uman sau a uleiului natural al pielii. Ca si ingredient de protectie solara, acest ulei nu doar ofera hidratare naturala pentru piele ci si elemente de vindecate si elemente antiinflamatorii, datorita compozitiei naturale specifice. acidul myristic este o forma de acid gras, care apare in mod normal in uleiurile d eplante. Acest ulei ofera SPF 4.

Uleiul de seminte de susan

Uleiul de seminte de susan este compus din 50% lipide si 20% proteine. De asemenea contin si tocoferol gama, adica vitamina E. Vitamina E ofera mecanisme antioxidante stabile care include eliminarea radicalilor liberi. Razele UVR pot activa eliberarea radicalilor liberi in celulele pielii. Stabilizarea acrestui echilibru al organismului implica reducerea efectelor razelor solare asupra pielii. Ca ingredient de protectie solara, ofera SPF 4.

Uleiul de struguri

Acest ulei este bigat din proantocianidine oligometrice, care  seamana cu componentele din uleiul de susan. Acestea vaneaza radicalii liberi care genereaza imbatranirea in scopul de a ii elimina din corp.

Capacitatile antioxidante promoveaza si procesul de autoaparare a celulelor, important in momentul in care pielea este afectata de razele UV.

Acestea sunt principalele uleiuri naturale care pot oferi protectie contra razelor de soare puternice. Avand o lista atat de vasta la dispozitie, fiecare persoana poate opta pentru solutia naturala potrivita propriului organism, evitand astfel produsele conventionale care pot fi nocive si pot introduce radicali liberi in corp prin intermediul pielii.

 

 

Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă