Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un nou campus universitar al UMF Carol Davila, în Mogoşoaia

Un nou campus universitar al UMF Carol Davila, în Mogoşoaia

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Ioanel Sinescu, a anunţat că miercuri va fi semnat protocolul de colaborare între Academia Română, UMF şi comunitatea locală de la Mogoşoaia pentru construcţia noului campus al instituţiei de învăţământ superior.

Elena Marinescu 0 comentarii

"În Mogoşoaia, Academia Română are un teren de 47 de hectare. După aprobarea pe care prezidiul Academiei Române a dat-o în urmă cu două săptămâni, vom semna protocolul de colaborare între Academia Română, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, comunitatea locală de la Mogoşoaia, implicit Consiliul Judeţean Ilfov, pentru construcţia noului campus al UMF", a spus Sinescu în deschiderea conferinţei "Science meets Regions - Science Builds The Future".

 

Alături de campus va funcţiona şi un spital euro-republican

"Va fi un pol de atracţie şi pentru învăţământul curricular de medicină, medicină dentară şi farmacie, pentru specializările post-universitare în toate disciplinele medicale în care noi formăm specialişti şi un pol de atracţie şi pentru pacienţii din această zonă geografică, pentru că suntem înfrăţiţi cu Complexul Universitar Medical şi de Cercetare Ştiinţifică Charite din Berlin şi, în afară de Măgurele, cu Institutul de Cercetare Max Plank, condus de acad. Gunter Stock, membru de onoare al Academiei Române şi DHC al universităţii noastre, care, împreună cu directorul Charite din Berlin, doresc un alt Charite în această parte a Europei", a precizat rectorul celei mai prestigioase universităţi din România.

Oameni de ştiinţă din Europa, experţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au participat la conferinţa "Science meets Regions - Science Builds The Future", despre modul în care deciziile politice pot fi fundamentate pe cercetarea ştiinţifică. Este vorba de un proiect iniţiat de Comisia Europeană pentru a pune bazele unei dezvoltări economice, care să ţină seama de rezultatele cercetărilor ştiinţifice. În cadrul proiectului, 26 de evenimente interactive vor avea loc anul acesta în 26 de ţări.

 

Comentarii

loading...