13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSănătateUniunea Europeană, solicitată să accepte extragerea unei a șasea doze de vaccin

Uniunea Europeană, solicitată să accepte extragerea unei a șasea doze de vaccin

Uniunea Europeană, prin Agenția Europeană a Medicamentului, ar putea aproba extragerea unei a șasea doze de vaccin împotriva Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech în loc de cinci din fiecare fiolă, așa cum a fost recomandat inițial de către producător.

Solicitarea a fost făcută de către Andrej Babis, premierul Cehiei, într-o discuție purtată cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Extragerea unei a șasea doze din flacoanele de vaccin poate fi posibilă dacă se folosește un anumit ac și o seringă potrivită pentru extragerea serului din flacon.

„Discutăm cu autorităţile de reglementare dacă şi cum ar putea fi pusă la dispoziţie a şasea doză, precum şi acele şi seringile necesare pentru un astfel de sistem cu volum redus.”, a anunțat un purtător de cuvânt al BioNTech, citat de Reuters.

La nivel mondial, aprobări pentru extragerea unei a șasea doze de vaccin au fost date de autoritățile medicale din SUA, Marea Britanie, Israel și Elveția.

O aprobare la nivelul Uniunii Europene ar crește cu 20% numărul persoanelor care pot fi vaccinare împotriva noului coronavirus cu același număr de doze achiziționat în acest moment.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă