Foto: Inquam Photos

Foto: Inquam Photos

USR PLUS: Situaţia pandemiei pare aproape scăpată de sub control

Copreşedintele USR PLUS, Vlad Voiculescu, este de părere că în România situaţia pandemiei pare aproape scăpată de sub control.

Mihai Diac 0 comentarii

"Situaţia pare că este aproape scăpată de sub control", a avertizat, duminică, 12 iulie, Vlad Voiculescu, copreședintele USR PLUS.

"Este un nou record al pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, un record trist, un record care aşază România în topul ţărilor din Europa care se confruntă cu această problemă. Situaţia pare că este aproape scăpată de sub control", consideră politicianul Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș.

Vlad Voiculescu a indicat două țări - Austria și Belgia - care pun restricții la intrarea cetățenilor veniți din România. Alte țări care au o atitudine similară sunt Grecia și Ungaria. Situația este cu atât mai delicată cu cât Grecia obține un mare procent din PIB din turism, iar turiștii români sunt, prin tradiție, foarte numeroși în Grecia.

Anterior conferinței de presă a lui Vlad Voiculescu și separat de acesta, duminică dimineață, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, recunoștea că “ne confruntăm cu o transmitere continuă și accentuată. Ar fi trebuit ca acum să fim pe panta descendentă, nu să fim pe a doua cocoașă a primului val al pandemiei”.

Comentarii

loading...