Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Chlamydia apare frecvent la femeile cu vârsta între 18 si 25 de ani

Chlamydia apare frecvent la femeile cu vârsta între 18 si 25 de ani

Vaccin pentru cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală

Specialiştii de la Imperial College London au testat un vaccin pe zeci de femei infectate cu chlamydia, care poate duce la complicaţii grave, inclusiv la boala inflamatorie pelvină, sarcină extrauterină şi chiar la infertilitate.

Elena Marinescu 0 comentarii

Anul viitor, vaccinul va fi supus unor teste de siguranţă suplimentare şi se estimează că este cea mai bună formă de a lupta cu această infecţie. Potrivit unui raport publicat de revista „The Lancet”, 70% dintre femeile infectate nu prezintă niciun simptom şi nu sunt conştiente că au contractat boala.

Conform statisticilor OMS, anual, 131 de milioane de persoane din întreaga lume se infectează cu Chlamydia. În plus, bolnavii au un risc crescut de a contracta alte boli cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea sau HIV.

La femei, simptomele infecţiei cu Chlamydia pot fi:

- durere abdominală
- secreţii vaginale în cantităţi mari, iar acestea pot fi urât mirositoare şi de culoare galbenă
- sângerări între două menstruaţii
- febră nu foarte mare
- durere în timpul contactului sexual, sângerări după actul sexual
- usturime în timpul urinării
- umflarea/inflamaţia vaginului sau în zona anusului
- nevoia de a urina mai des sau disconfortul care apare la urinare.


La bărbaţi, simptomele infecţiei cu Chlamydia pot fi:

- durere şi usturime în timpul urinării
- scurgeri/secreţii din penis (puroi, secreţii apoase sau cu aspect lăptos)
- umflarea testiculelor şi sensibilitatea în zona testiculară.

 

Tratament

Infecţia cu Chlamydia poate fi vindecată cu ajutorul antibioticelor. Netratată, poate duce la complicaţii multiple. Este foarte importantă evitarea contactelor sexuale timp de 7 zile după încheierea tratamentului. În cazul în care partenerul sexual nu este tratat concomitent, se produce reinfecţia. Trebuie încurajată tratarea şi a partenerului sau partenerilor sexuali. Se recomandă folosirea prezervativelor pentru a scădea şansele reinfecţiei.

 

 

Comentarii

loading...