10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSănătateVeste bună de la compania de medicamente Merck. Ce s-a găsit pentru...

Veste bună de la compania de medicamente Merck. Ce s-a găsit pentru a combate Sars-Cov-2 eficient

 Acest lucru s-a constatat conform fazei a doua a unui studiu în rândul participanților aflați în primele faze ale COVID-19, anunță Reuters.

Constatarile din acest studiu, o scădere rapidă a virusului în randul persoanelor cu COVID-19 timpuriu tratate cu molnupiravir, sunt promițătoare, a spus William Fischer, profesor asociat de medicina la Universitatea din Carolina de Nord, intr-o declarație din partea companiilor.

Antiviralul este în prezent testat în fazele 2/3, care urmează să fie finalizate în luna mai.

Merck a decis să se concentreze asupra terapiei, după ce cele două vaccinuri COVID-19 pe care le-a dezvoltat nu au reușit să genereze răspunsurile imune dorite, determinând compania să abandoneze programul în ianuarie.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă