23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateVirgil Musta - OMUL ANULUI 2020

Virgil Musta – OMUL ANULUI 2020

Doctorul Virgil Musta a reușit prin devotamentul său și al echipei sale de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara să salveze cele mai multe vieți în timpul pandemiei. A aplicat cele mai novative tratamente, s-a implicat activ în viața pacienților, s-a rugat alături de ei.

Anul 2020 l-a remarcat ca pe un neobosit luptător din “Linia 1” a frontului anti-COVID-19.

România liberă” a fost prima publicație națională care a sesizat uriașul potential al unui medic provenit dintr-o ilustră familie de liberali bănățeani, realizând un interviu încă din 25 martie 2020, la începutul pandemiei.

De atunci, a readus la viață sute de pacienți aflați în stare gravă. Pe unii i-a pierdut, însă, dar s-a rugat pentru odihna sufletelor lor.

Înainte de pandemie, s-a implicat în construcția și organizarea Colegiul Antim Ivireanu, alături de Mitropolitul Banatului.

Tatăl său, Horia Musta, a fost fondatorul filialei PNL Timiș de după 1989. A activat în partidul brătienilor încă din 1932.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă