23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocial17 romi veniți din Paris și trimiși nesupravegheați la Urziceni au fost...

17 romi veniți din Paris și trimiși nesupravegheați la Urziceni au fost izolați în parcarea Gării!

Un lot de 19 cetățeni de etnie romă, îmbarcați în cursa Blue Air București – Paris la ora 18;25, pe Aeroportul Charles de Gaulle din capitala Franței, au petrecut noaptea pe traseul Otopeni – Gara de Nord – Urziceni, nefiind supravegheați decât în prima parte a itinerariului de către autoritățile responsabile.

Responsabilii cu gestionarea ”repatriaților” s-a spălat pe mâini pe peronul Gării de Nord”

Astfel, conform declarațiilor oferite reprezentanților Poliției și Jandarmeriei, romii ar fi semnat o serie de declarații pe Aeroportul Otopeni, fiind conduși de autorități, cu un microbuz, către Gara de Nord, acolo unde au fost practic lăsați de capul lor după urcarea în trenul care avea să îi aducă la Urziceni, în dimineața zilei de 21 martie.

Practic, nevenind dintr-o zonă roșie de manifestarea a coronavirusului, cum e Italia, autoritățile medicale și de ordine publică din Capitală nu au mai fost obligate să supravegheze transportarea grupului către Centrul de Carantină Ialomița. Romii, în totalitate analfabeți după cum am putut constata la Urziceni, au ”semnat” doar declarații pe proprie răspundere că, odată ajunși la domiciliu, în Căzănești – Ialomița, se vor autoizola, după care au primit ”liber”.

Ajunși în municipiu la ora 9, neanunțați pe vreo filieră oficială și, în consecință, neașteptați de nimeni din cadrul DSP sau al celorlalte autorități competente, romii veniți din Franța s-au împrăștiat prin Urziceni, în așteptarea unei alte curse CFR și în căutarea unor alternative auto care să-i transporte către localitatea de domicilu, Căzănești.

Dispozitiv de izolare în Gara Urziceni

Sesizați de locuitorii orașului, reprezentanții Poliției și cei ai unității municipale de Jandarmi au reușit să adune pentru început 15 mebri ai familiilor recent aterizate din capitala Franței și, formând un dispozitiv de izolare, i-au condus pe aceștia în Gara Urziceni, în jurul orelor prânzului, acolo unde reprezentanții Prefecturii și câțiva cetățeni au oferit lotului de ”repatriați” apă și mâncare. Alți doi membri ai grupului au fost identificați în parcul din centrul orașului, ultimii doi cetățeni de etnie romă veniți de la Paris nefiind găsiți până în acest moment.

De asemenea, Prefectura și Poliția au făcut demersurile pentru identificarea unei soluții rapide de transport sub supraveghere către Căzănești, localitatea de domiciliu a repatriaților.

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă