5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocial200 de liceeni, studenţi ai UPB pentru o săptămână

200 de liceeni, studenţi ai UPB pentru o săptămână

Lor li se vor alătura şi 50 de studenţi ai UPB şi împreună vor încerca să depăşească etapele unui adevărat extemporal la Inginerie.

Astfel, catalogul Conferinţei Naţionale pentru elevi şi studenţi 2018 va fi strigat pentru prima oară în dimineaţa zilei de 19 august. Pentru o săptămână, cei 200 de elevi vor lua parte la o serie largă de activităţi social-educative, menite să fie un preambul al unei posibile integrări în mediul universitar din cadrul Politehnica Bucureşti.

Printre aceste activităţi se numără vizitarea de către elevi a campusului universitar, a facultăților UPB și a centrelor de cercetare, experimentarea vieții de student prin participarea la cursuri și laboratoare, la conferințe tematice, dezbateri și training-uri menite să contribuie atât la dezvoltarea lor personală, cât și profesională. Nu vor lipsi nici serile de teatru şi film, dar nici seara petrecerii de rămas-bun.

Impresii despre viața de student

La rândul lor, cei 50 de studenţi ai Universităţii Politehnica Bucureşti care au ales să participe la acest proiect vor oferi sprijin în derularea tuturor activităţilor integrate în acest amplu program motivaţional. Mai mult, studenţii le vor împărtăşi elevilor propriile impresii despre viaţa de student la Universitatea Politehnica Bucureşti şi vor participa la training-uri speciale axate pe dezvoltarea personală şi profesională.

„La împlinirea a două secole de existență a Universității Politehnica din București, ne-am propus să intro-ducem între activitățile noastre inițiative care să arate – atât studenților noștri, cât și tinerilor liceeni – valorile și experiențele care pot fi trăite în cadrul comunității noastre academice, Conferinţa Naţională pentru elevi şi studenţi 2018 fiind o astfel de inițiativă”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Cazarea și masa, asigurate de organizatori

Acesta a adăugat că “sperăm să putem oferi celor peste 200 de liceeni un mic fragment din ceea ce înseamnă viața de student – cu provocările, plăcerile și întâmplările memorabile pe care le presupune studenția. Vom introduce elevii de liceu în atmosfera ingine-riei și a ceea ce înseamnă să soluționezi probleme pentru binele comun al societății. Credem că va fi o experiență de neuitat pentru cei care vor participa și un exemplu elocvent pentru cei care vor să urmeze studii și o carieră în domenii tehnice”.

Înscrierea liceenilor şi a celor 50 de studenţi la Conferinţa Naţională pentru elevi şi studenţi 2018 s-a realizat pe baza completării unor formulare on-line ce au fost deschise pe site-ul instituţiei de învăţământ superior la mijlocul lunii iulie. De asemenea, se precizează că toate costurile aferente cazării și mesei tuturor participanților la Conferinţa Naţională pentru elevi şi studenţi 2018 sunt asigurate de către organizator. Proiectul se va derula în campusul universitar Regie din Bucureşti, în perioada 19-24 august. 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă