9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocial470 de români au fost repatriați din Spania, Belgia, Irak și Țările...

470 de români au fost repatriați din Spania, Belgia, Irak și Țările de Jos

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 28 mai 2020, a fost facilitată revenirea în țară a 277 de cetățeni români din Regatul Spaniei (pe ruta București-Madrid-București, respectiv București-Barcelona-București), a 14 cetățeni români din Republica Irak (pe ruta București-Erbil–București) și a 179 cetățeni români din Regatul Belgiei și Regatul Țărilor de Jos (pe ruta București-Bruxelles-Amsterdam-București), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Repatrierea a fost asigurată prin intermediul a trei curse operate de compania Tarom și a unei curse operate de o companie privată românească.

Cetățenii români repatriați nu și-au mai putut prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

Demersurile autorităților române au permis revenirea în România a 33 de cetățeni străini, rezidenți.

De asemenea, demersurile de repatriere organizate pe ruta București-Erbil-București au permis revenirea în statul de domiciliu a 17 cetățeni irakieni. Pe aceeași cursă, au fost îmbarcați și 125 de cetățeni străini care își continuă, prin România, traseul către statul de destinație.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă