20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocial87 de cazuri noi de rujeolă. 38 de persoane au murit

87 de cazuri noi de rujeolă. 38 de persoane au murit

Cele mai multe cazuri, respectiv 31, s-au înregistrat în judeţul Prahova, în timp ce în judeţul Vaslui au apărut 23 de cazuri noi.

S-a mai confirmat diagnostic de rujeolă la 9 persoane din Constanţa, 6 din Brăila, câte 5 din Bucureşti şi Ialomiţa, 4 în Neamţ, 2 în Braşov şi câte unul în Dâmboviţa şi Ilfov.

Numărul total al persoanelor care s-au îmbolnăvit de rujeolă de la începutul epidemiei a ajuns la 10.836, iar 38 de pacienţi au murit.

În această săptămână a fost confirmat primul caz de rujeolă din Tulcea, singurul judeţ din ţară în care nu apăruseră cazuri până în prezent.

Potrivit specialiştilor, rujeola este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru un pacient dintr-o mie, rujeola este mortală.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă