21.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSocialA început “Ora de Educație Rutieră” ediția a cincea în 140 de...

A început “Ora de Educație Rutieră” ediția a cincea în 140 de școli din București

După patru ediții încheiate cu succes și milioane de persoane conștientizate cu privire la importanța regulilor de circulație, “Ora de Educație Rutieră” continuă cu ediția numărul cinci.  

Proiectul a început chiar în săptămâna în care Poliția Română a anunțat statisticile cum că Bucureștiul este pe primul loc în topul orașelor din România unde s-au petrecut accidente în care victime sunt copii. Iar în perioada 2008-2017, au avut loc 3575 accidente cu victime copii doar în Capitală. 

Astfel, din luna octombrie 2018 până în iunie 2019, peste 25000 de elevi din 140 de școli din București vor învăța regulile de circulație într-un mod interactiv, prin întrebări și răspunsuri cu domnii polițiști prezenți la oră, dar și prin jocurile puse la cale de către psihologii proiectului.

Elevii de clasele a III-a şi a IV-a din Bucureşti aprofundează la “Ora de Educație Rutieră” informațiile despre regulile de circulație și necesitatea respectării acestora în calitate de pietoni.

Link teaser proiect: https://www.facebook.com/Oradeeducatierutiera/videos/262931700907877/

De la regulile despre cum să traverseze stradă corect, la cele cu privire la folosirea centurii de siguranță și folosirea scaunului auto, până la regulile care se adresează bicicliștilor, activitățile de la “Ora de Educație Rutieră” se învârt în jurul celor trei cuvinte cheie ale proiectului, și anume: siguranță, implicare și responsabilitate.

“Ora de Educație Rutieră” este un proiect organizat de Asociația EDIT, în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin PROEDUS si Poliția Română. 

Cele mai citite

Continuă săptămâna de coșmar pentru Liverpool! „Cormoranii” au suferit un nou eșec pe teren propriu

FC Liverpool a ratat șansa de a urca provizoriu pe prima poziție în Premier League, după ce fost învinsă pe teren propriu, cu 0-1,...

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...

După atacul Iranului asupra Israelului, “România este alături de Israel”, anunță Nicolae Ciucă

"România este alături de Israel și poporul israelian", anunță președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, în urma atacului Iranului asupra Israelului. "România este alături de Israel...
Ultima oră
Pe aceeași temă

3 COMENTARII