18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialA început recalcularea pensiilor. Se va aplica la circa 100.000 de persoane

A început recalcularea pensiilor. Se va aplica la circa 100.000 de persoane

Ministrul Muncii a precizat că actuala etapă de recalculare a pensiilor se aplică asupra persoanelor care au încetat activitatea în câmpul muncii în baza unor legi speciale. În cadrul acestei proceduri, peste 40.000 de pensii au fost deja recalculate.

„Sunt persoane care au ieşit de-a lungul timpului pe baza unor legi speciale, legi create strict fie pentru mineri, fie pentru platforme industriale cum e Galaţiul. Aceste persoane au ieşit la pensie, dar au beneficiat de doar două dintre cele trei beneficii. Adică stagiul suplimentar şi reducerea vârstei de pensionare, dar nu au avut punctaj suplimentar. Aceste persoane acum se încadrează în această lege”, a explicat ministrul Marius Budăi.

“Din estimarea noastră, la nivel naţional sunt circa 100.000 de persoane” (care se încadrează în această situație), a estimat ministrul Muncii.

“Deja avem calculate 42.000 de pensii, de decizii. 36.000 deja sunt puse în plată, iar dinamica continuă. Până în 30 septembrie trebuie să închidem această procedură”, a precizat ministrul Budăi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă