A murit generalul Marin Dragnea, președintele Asociației Veteranilor de Război

A murit generalul Marin Dragnea, președintele Asociației Veteranilor de Război

Generalul în retragere Marin Badea Dragnea, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, a murit la vârsta de 96 de ani.

Mihai Diac 0 comentarii

Decesul generalului în retragere Marin Badea Dragnea, fost combatant atât pe Frontul de Est cât și pe Frontul de Vest, a fost anunțat, joi dimineață, de Ministerul Apărării Naționale.

"S-a stins din viaţă veteranul Marin Dragnea. Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României din prima şi până în ultima zi a celui de-Al Doilea Război Mondial şi a slujit Armata României aproape 50 de ani. La numai 12 ani a devenit copil de trupă, iar la 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie. A participat, timp de 4 ani, la luptele crâncene atât din Campania de Est, cât şi din cea de Vest. Rămas bun, veterane! Respect!", menționează mesajul postat, pe Facebook, de Ministerul Apărării Naţionale.

Generalul Dragnea a fost rănit în luptele de la Stalingrad iar în decembrie 1942 a fost luat prizonier de trupele sovietice. A revenit în România în anul 1944 iar din acel moment a luptat pe Frontul de Vest.

După ce a trecut în retragere, Marin Dragnea a condus, mai mulți ani, Comitetul Olimpic Român.

Comentarii

loading...