6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialAccident în județul Timiș. Un tren cu 400 de călători a lovit...

Accident în județul Timiș. Un tren cu 400 de călători a lovit un TIR

În urma accidentului, unul dintre mecanicii locomotivei a fost ușor rănit, iar locomotiva este avariată.

Traficul feroviar este blocat.

Şeful Serviciului Siguranţa Circulaţiei din cadrul Regionalei CFR Timişoara, Cristian Udrea, a declarat, sâmbătă, că accidentul feroviar a avut loc între oraşul Lugoj şi localitatea Tapia, din judeţul Timiş.

“În jurul orei 15.03, între Lugoj şi Tapia, la trecerea la nivel de la kilometrul 513+625 sat, trenul 1798, care circula de la Timişoara la Bucureşti, a surprins şi lovit un TIR, fiind produse avarii la locomotivă, iar mecanicul acuză o lovitură la mână. Locomotiva se va înlocui, urmează să dăm locomotivă de ajutor şi să facem gabaritul acolo”, a afirmat Cristian Udrea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, în tren se aflau aproximativ 400 de persoane, niciuna nefiind rănită. De altfel, nici mecanicul, deși rănit, nu a dorit să fie transportat la spital.

Conform poliţiştilor timişeni, de vină pentru producerea accidentului feroviar este şoferul TIR-ului, de 46 de ani, care nu a oprit înainte de trecerea la nivel cu calea ferată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă