Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Activităţi de Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România

Activităţi de Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România iniţiază o serie de activităţi consacrate Zilei Naţionale a Victimelor Holocaustului din Români - 9 octombrie - pentru a aduce un omagiu celor care au suferit şi au murit în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Rl online 0 comentarii

"În luna octombrie 2018 se împlinesc 77 de ani de la unul dintre cele mai întunecate episoade din istoria României. În octombrie 1941, regimul Ion Antonescu declanşa faza finală a distrugerii în masă a evreilor din România şi din teritoriile administrate. În iunie 1942, începea, de asemenea, deportarea romilor în Transnistria. Sute de mii dintre cei deportaţi au murit prin împuşcare, din cauza frigului, a lipsei de hrană sau a bolilor epidemice", anunţă un comunicat al institutului.

Seria activităţilor va începe marţi, la ora 10.00, cu o ceremonie de comemorare şi depunere de coroane la Memorialul Victimelor Holocaustului din Bucureşti. Reprezentanţi ai Preşedinţiei, Camerei Deputaţilor, Guvernului, ai Corpului Diplomatic, ai comunităţii evreieşti şi ai societăţii civile sunt aşteptaţi să participe la ceremonie. De la ora 14.00, în Piaţa "Elie Wiesel" se va desfăşura ceremonia pentru dezvelirea bustului lui Elie Wiesel - supravieţuitor al lagărelor de la Auschwitz-Buchenwald şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace. Bustul este realizat de sculptorul american Marc Mellon, iar ceremonia este organizată de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Institutului "Elie Wiesel".

În aceeaşi zi, la Palatul Cotroceni va avea loc proiecţia filmului "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", în regia lui Radu Jude. Evenimentul este organizat de către Administraţia Prezidenţială şi Institutul "Elie Wiesel", cu sprijinul regizorului. Filmul a fost premiat cu Globul de Cristal la Festivalul Karlovy Vary.

Comentarii

loading...