Admiterea la Medicină se ține în Romexpo

Admiterea la Medicină se ține în Romexpo

Centrul Expoziţional Romexpo va găzdui un număr record de candidaţi, 3.326, pentru admiterea în Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucureşti.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Aceasta a fost decizia Senatului UMF, după ce, inițial, se discuta despre concurs de admitere susținut pe Arena Națională.

Pentru concursul de admitere în UMF "Carol Davila", concurs ce va avea loc duminică, 26 iulie, începând cu ora 09:00, în mai multe locaţii din Centrul Expoziţional Romexpo, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) s-au înscris 3.326 de candidaţi, dintre care 28 sunt absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 46 sunt olimpici naţionali şi internaţionali. Aceştia, cu excepţia celor 46 de olimpici care sunt declaraţi deja admişi, vor concura pentru ocuparea celor 1.114 locuri, din totalul de 1.160, finanţate de la bugetul de stat şi 292 locuri cu taxă scoase la concurs.

 

Cifrele pe specializări

În ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar 2019-2020, aceasta creionează pentru specializarea "medicină" (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) un număr de 660 locuri finanţate de la buget şi 150 locuri cu taxă. Pentru specializarea "medicină dentară" (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) regăsim un număr 180 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă, la Facultatea de Farmacie , (300 de credite pentru 5 ani de studiu) sunt scoase la concurs 150 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă, în timp ce la FMAM , pe segmentul Moaşe şi Asistenţă Medicală Generală (4 ani de studiu, 240 de credite) sunt 95 locuri finanţate de la buget şi 4 locuri cu taxă, iar pentru alte specializări FMAM ( 3 ani de studiu şi 180 de credite) au fost repartizate 75 de locuri finanţate de la buget şi 18 de locuri cu taxă, alte 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenţii din centrele de plasament.

După cum declara rectorul Viorel Jinga, într-un interviu acordat “România liberă”, UMF București se așteaptă să-și ocupe toate locurile scoase la concurs, din această sesiune.

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF "Carol Davila" pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2020-2021 este de 9000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie şi 6000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă - 50% din taxa anuală, a doua tranşă - 25% din taxa anuală şi a treia tranşă - 25% din taxa anuală).

“Pandemia COVID 19 a generat o schimbare radicală în ceea ce priveşte modul de organizare a examenului de admitere de anul acesta , impunând condiţii stricte în ceea ce priveşte măsurile de prevenţie împotriva răspândirii infecţiei cu noul Coronavirus . În acest sens, una dintre opţiuni a fost alegerea Centrului Expoziţional Romexpo ca locaţie pentru desfăşurarea concursului, spaţiul de peste 10.000 de metri pătraţi, ce cuprinde Pavilioanele B1, B2, C1 şi C2 fiind unul extrem de generos”, se precizează într-un comunicat al UMF.

Mai multe detalii despre admitere aici.

Comentarii

loading...