18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialALERTĂ la Aeroportul Sibiu: Un bărbat şi un copil au vrut să...

ALERTĂ la Aeroportul Sibiu: Un bărbat şi un copil au vrut să fure un avion

 

Prefectul Sibiului, Adela Muntean, a cerut, miercuri, în şedinţa de Colegiu Prefectural, măsuri sporite de pază, după ce un bărbat de 34 de ani şi un copil au sărit gardul, la sfârşitul lunii martie, şi au fost prinşi când încercau să fure o maşină de la Aeroportul Internaţional Sibiu.

Ulterior, surse din cadrul anchetei au declarat, pentru Mediafax, că iniţial, cei doi au încercat să fure un vehicul de la Registrul Auto Român, pentru a ajunge în Germania, însă toate maşinile erau încuiate. În drum spre oraş, ei au văzut cum ateriza un avion al NATO pe pista Aeroportului Sibiu şi aşa le-ar fi venit ideea de a fura un avion, sărind gardul spre pistă.

Pentru că nu au putut ajunge până pe pistă, cei doi s-au îndreptat spre parcarea aeroportuară, unde au fost prinşi când încercau să fure o maşină.

Aceleaşi surse au precizat că persoana adultă va fi expertizată pentru a se stabili dacă a avut discernământ.

”Imediat după eveniment persoanele au fost preluate de organele competente şi a fost demarată procedura de cercetare penală. Evenimentul nu a generat disfuncţionalităţi operaţionale cu impact asupra desfăşurării activităţii aeroportuare”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Aeroportului Internaţional Sibiu.

Incidentul a fost raportat şi Autoritatăţii Aeronautice Civile Române.

Bărbatul şi copilul care au fost prinşi în timp ce încercau să fure o maşină utilizată la controlul pistei de pe Aeroportul Sibiu doreau să ajungă în Germania unde lucrează mama băiatului. Acestuia i s-a făcut dor de femeie, iar bărbatul, care este unchiul lui, i-a promis că-l duce să o vadă.

Au încercat să fure o maşină din incinta reprezentanţei din Sibiu a Registrului Auto Român şi, pentru că toate erau încuiate, au traversat Drumul Naţional 1 şi au sărit gardul în incinta Aeroportului. În timpul audierilor, bărbatul de 34 de ani le-a spus anchetatorilor că i-a trecut prin cap chiar să fure un avion pentru a ajunge în Germania, fără a se gândi cum l-ar fi pilotat. De asemenea, bărbatul nu a putut explica anchetatorilor cum intenţiona să iasă cu maşina din incinta Aeroportului Sibiu, un spaţiu securizat şi păzit.

Mama copilului lucrează în Germania, iar acestuia i s-a făcut dor de ea. Unchiul său i-a promis că-l duce să o vadă şi a decis să fure o maşină din incinta reprezentanţei din Sibiu a Registrului Auto Român, situată pe DN 1, la intrarea în municipiul Sibiu dinspre Alba-Iulia.

”Toate maşinile erau încuiate, aşa că au plecat de la RAR. Peste drum, în incinta aeroportului, au văzut o maşină care este utilizată la verificarea pistei şi au sărit gardul, cu intenţiua de a o fura”, au declarat sursele citate.

Bărbatul s-a urcat la volanul maşinii care avea cheile în contact, cei care o utilizează aflându-se la circa o sută de metri distanţă şi urmărind cum aterizează un avion.

”Maşina are însă o problemă la cutia de viteze şi, în loc să pornească în faţă, a pornit în spate. Maşina a fost observată imediat de către angajaţii care se aflau în zonă, au fugit, au băgat mâna pe geam şi au scos cheile din contact”, au mai precizat sursele citate.

Între timp, la faţa locului au ajuns şi echipele de securitate ale aeroportului, incidentul fiind surprins de camerele de vedere.

Sursele citate au mai declarat că unul dintre senzorii de la gardul împrejmuitor al aeroportului nu a semnalat în timp real intrarea în incinta aeroportului a celor doi, funcţionarea sistemului fiind verificată în acest moment.

”Camerele de supraveghere au funcţionat, dovadă că există înregistrările video la dosar. Problema este acel senzor. Ar fi trebuit să funcţioneze, fiind un sistem complex şi costisitor. Problema este că în zona respectivă au avut loc foarte multe accidente rutiere, multe maşini intrând în gardul respectiv. Poate acesta este un motiv de nefuncţionalitate”, au precizat sursele, citate de Digi24.

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă